TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина воведува задолжително скенирање на лицето на корисниците од страна на мобилните оператори

Smartportal - 03.12.2019

Корисниците кои сакаат да вклучат нов сервис кај мобилните оператори, сега ќе мора да им биде скенирано и лицето, покрај приложувањето на стандардната документација Кина веќе неколку години е „позната“ по тоа што на големо развива и воведува ...

На корисниците на мобилни телефони во Кина од денеска им се скенираат лицата

Иновативност - 02.12.2019

Во Кина почнувајќи од денес на секој корисник на мобилен телефон ќе му се скенира лицето затоа што властите сакаат да го проверат идентитетот на повеќе стотини милиони корисници на интернет.

Кина воведува построги правила за корисниците на смартфони

Локално - 01.12.2019

На 1 декември во Кина стапи сила законодавството кое бара сите потрошувачи да се подложат на скенирање на лице при набавка на мобилни комуникацски услуги (телефонија и / или податоци). Воведувањето на мерката беше најавено пред неколку месеци.

Почна скенирањето на лицата на корисниците на смартфони во Кина

USB - 02.12.2019

На 1 декември во Кина стапи сила законодавството кое бара сите потрошувачи да се подложат на скенирање на лице при набавка на мобилни комуникацски услуги (телефонија и / или податоци). Воведувањето на мерката беше најавено пред неколку месеци.