TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали ѝ верувате на Alexa? Вработените во Amazon ве слушаат што зборувате

Точка - 15.04.2019

Илјадници вработени и соработници на Amazon имаат пристап до гласовните команди кои луѓето ги користат за управување со паметниот звучник Alexa. Паметните звучници со интегрирани гласовни асистенти стануваат се попопуларни на пазарот и нивната ...

Со Google Assistant може да го ставите телефонот на Silent

Телефони.мк - 14.04.2019

Гласовната апликација Google Assistant доби нова функција со која може многу едноставно преку гласовна команда го ставите вашиот смартфон на Silent или Do not disturb режим на работа. Ова одлично функционира доколку имате смарт звучник кој е поврзан ...

Дали ѝ верувате на Alexa? Вработените во Amazon ве слушаат што зборувате

Локално - 15.04.2019

Илјадници вработени и соработници на Amazon имаат пристап до гласовните команди кои луѓето ги користат за управување со паметниот звучник Alexa. Паметните звучници со интегрирани гласовни асистенти стануваат се попопуларни на пазарот и нивната ...