TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците од Универзитетот Оксфорд развија брз тест за Ковид-19

Независен - 17.10.2020

Научниците од британскиот Универзитетот во Оксфорд развија брз тест за Ковид-19, кој може да идентификува корона вирс за помалку од пет минути, соопштија истражувачите, додавајќи дека тој би можл да се користи за масовно тестирање на аеродроми и во ...

Научниците од Универзитетот Оксфорд развија брз тест за Ковид-19

Фокус - 17.10.2020

Научниците од британскиот Универзитетот во Оксфорд развија брз тест за Ковид-19, кој може да идентификува корона вирс за помалку од пет минути, соопштија истражувачите, додавајќи дека тој би можл да се користи за масовно тестирање на аеродроми и во ...

Резултати за пет минути – научници од Оксфорд развија брз тест за коронавирус

Вечер Прес - 16.10.2020

Научниците од британскиот универзитет Оксфорд развиле брз тест за ковид-19 кој може да идентификува коронавирус за само пет минути, велат експертите, додавајќи дека тој може да се користи за масовно тестирање на аеродромите и во компаниите.