TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија е на трето место во светот по младинска невработеност

+инфо - 13.02.2018

Во повеќе студии за млади што се изготвени од невалидниот сектор над 65 проценти од младите изјавиле дека очекуваат тешко да најдат работа. Со 50,1 проценти младинска невработеност, Македонија е на трето место во светот по невработени млади во ...

[Став] Mладите и вработувањето: очекувања наспроти реалност

Радио МОФ - 13.02.2018

Пишува: вон. проф. д-р Марија Топузовска Латковиќ Македонија е меѓу првите десет земји во светот според невработеноста на младите која е речиси двојно поголема од општата стапка на невработеност – 23,7 отсто.

Учи сине, ако не најдеш работа оди во странство и работи што било

Скопје инфо - 13.02.2018

Откако ќе стекнат со факултетска диплома, а сè уште немаат работно искуство малдите на прашањето колкава плата очекуваат, сметаат дека ќе заработуваат околу 20.000 денари. Некои од нив се додека не почнат активно да бараат работа и да одат на ...

Македонија е на трето место во светот по младинска невработеност

Слободен Печат - 13.02.2018

Со поголема невработеност се само Јужна Африка со стапка од 54,2 проценти и Босна и Херцеговина со стапка од 67,5 проценти. Пишува Весна Дамчевска Со 50,1 проценти младинска невработеност, Македонија е на трето место во светот по невработени млади ...

Македонија е на трето место во светот по младинска невработеност

Република - 14.02.2018

Со 50,1 проценти младинска невработеност, Македонија е на трето место во светот по невработени млади во листата на Светска банка, која се повикува на процените на Меѓународната организација на трудот (ИЛО) за 2017 година.