TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сашко Кедев во ПК Љуботен-Тетово раскажа како годинава искачи три врвови над 8000 мнв

Канал5 - 22.11.2023

Од 14 светски највисоки врвови што се над осум илјади метри надморска височина македонскиот планинар Сашко Кедев година достигна да искачи осум од нив. Само во текот на 2023 се искачи на три вакви врвови, а пет врвови искачи во 2009, 2021 и 2022 ...

Сашко Кедев во ПК Љуботен-Тетово раскажа како годинава искачи три врвови над 8000 мнв

Zoom - 22.11.2023

Од 14 светски највисоки врвови што се над осум илјади метри надморска височина македонскиот планинар Сашко Кедев година достигна да искачи осум од нив. Само во текот на 2023 се искачи на три вакви врвови, а пет врвови искачи во 2009, 2021 и 2022 ...

Сашко Кедев: Како годинава се искачив на три врвови над 8.000 метри

Независен - 22.11.2023

Од 14 светски највисоки врвови што се над осум илјади метри надморска височина македонскиот планинар Сашко Кедев година достигна да искачи осум од нив. Само во текот на 2023 се искачи на три вакви врвови, а пет врвови искачи во 2009, 2021 и 2022 ...

Сашко Кедев годинава искачи три врва над осум илјади метри

Вечер Прес - 22.11.2023

– Годинава имав можност да се искачам на три нови врва над осум илјади метри. Тоа беше Анапурна (8.091 мнв, Непал) на 15 април, Нанга Парбат (8.126 мнв, Пакистан) на 2 јули и Чо Ју (8.188 мнв, Тибет, Кина) на 2 октомври.

Сашко Кедев во ПК Љуботен-Тетово раскажа како годинава искачи три врвови над 8000 мнв

MakPress - 22.11.2023

Од 14 светски највисоки врвови што се над осум илјади метри надморска височина македонскиот планинар Сашко Кедев година достигна да искачи осум од нив. Само во текот на 2023 се искачи на три вакви врвови, а пет врвови искачи во 2009, 2021 и 2022 ...

БЕЗ ДОПОЛНИТЕЛЕН КИСЛОРОД НЕ ТРГНУВАМ Сашко Кедев раскажа како годинава искачил три врвови над осум илјади метри

+инфо - 22.11.2023

Кардиологот Кедев во 2009 се искачи на највисокиот врв на планетата на Монт Еверест. Во 2021 се искачи на Манаслу (8.163 мнв, Непал) додека во 2022 година на Далагири (8.167 мнв, Непал) К2 (8.611 мнв) и Брод Пик (8.051 мнв) во Пакистан.