TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стравови, секс, љубовни дилеми, насилство… Какви проблеми споделуваат младите на македонската апликација за помош

Деца - 23.09.2019

Корисници на апликацијата и учесници на форумот за помош има многу, а задоволството на креаторите е уште поголемо зашто голем број од тие учесници не се плашат да ја раскажат својата приказна, надевајќи се дека со споделување на своето искуство ќе ...

Пет апликации кои ВЕДНАШ треба да ги избришете од вашиот мобилен телефон

Слободен Печат - 22.09.2019

Без разлика дали со нив можат да се следат корисниците, трошат многу батерија или заземаат меморија - овие апликации само ќе ви штетат. Смарт-телефоните и покрај сите магични можности кои ги носат во нашиот живот, претставуваат и оптеретување – а ...

Би го споделиле ли статусот на WhatsApp како Facebook Story?

Телефони.мк - 22.09.2019

Facebook започна со процесот на интегрирање на услугите кои ги нуди WhatsApp како апликација која веќе ја поседува со основното јадро на мобилната апликација Facebook. Прв чекор во овој правец ќе биде можноста за споделување на вашиот статус на ...

Facebook блокирал 10 илјади апликации што ја загрозуваат приватноста на корисниците

Телефони.мк - 21.09.2019

Facebook објави дека укинал над 10 илјади апликации што потенцијално претставуваа опасност за приватноста на корисниците, покажа интерна истрага водена со милиони апликации. Социјалната мрежа ја покрена истрагата после скандалот со Cambridge ...

Facebook укина десетици илјади апликации

Денар - 21.09.2019

Facebook објави дека отстранил десетици илјади апликации кои потенцијално претставуваат закана за приватноста на корисниците, покажа внатрешната истрага водена на милиони апликации. Социјалната мрежа ја започна таа истрага по скандалот со Cambridge ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

Курир - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

Локално - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

MTM - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

Пулс24 - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

Опсервер - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина околу 69 илјади апликации

ТВ21 - 21.09.2019

Соопштението е објавено истиот ден кога правните документи во Масачусетс открија дека Фејсбук укинал 69.000 апликации. Во повеќето случаи, сепак, укинувањето не следувало после сериозни истраги, туку затоа што програмерите на апликациите не успеале ...

Фејсбук укина десетици илјади апликации

Фокус - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

А1 On - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

Сител - 21.09.2019

Kомпанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук: Укинати десетици илјади апликации

Денешен - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

+инфо - 21.09.2019

Соопштението е објавено истиот ден кога правните документи во Масачусетс открија дека Фејсбук укинал 69.000 апликации. Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации, опасни по приватноста на корисниците

Вечер - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади” апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

„Фејсбук“ укина илјадници апликации

Макфакс - 21.09.2019

Компанијата „Фејсбук“ објави дека укинала десетици илјади апликации, кои биле потенцијална опасност за приватноста на корисниците, а тоа го покажала внатрешната истрага водена на милиони апликации.

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

4NEWS - 21.09.2019

Соопштението е објавено истиот ден кога правните документи во Масачусетс открија дека Фејсбук укинал 69.000 апликации. Во повеќето случаи, сепак, укинувањето не следувало после сериозни истраги, туку затоа што програмерите на апликациите не успеале ...

„Фејсбук“ укина илјадници апликации

Р.С.Европа - 21.09.2019

Компанијата „Фејсбук“ објави дека укинала десетици илјади апликации, кои биле потенцијална опасност за приватноста на корисниците, а тоа го покажала внатрешната истрага водена на милиони апликации.

„Фејсбук“ укина илјадници апликации

Точка - 21.09.2019

Компанијата „Фејсбук“ објави дека укинала десетици илјади апликации, кои биле потенцијална опасност за приватноста на корисниците, а тоа го покажала внатрешната истрага водена на милиони апликации.

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

24 Вести - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

Либертас - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Фејсбук укина илјадници апликации

Н.Македонија - 21.09.2019

Компанијата „Фејсбук“ објави дека укинала десетици илјади апликации, кои биле потенцијална опасност за приватноста на корисниците, а тоа го покажала внатрешната истрага водена на милиони апликации.

Фејсбук укина повеќе десетици илјади апликации

MakPress - 21.09.2019

Компанијата Фејсбук соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Facebook укина илјадници апликации

USB - 21.09.2019

Компанијата Facebook објави дека укинала десетици илјади апликации, кои биле потенцијална опасност за приватноста на корисниците, а тоа го покажала внатрешната истрага водена на милиони апликации.

Фејсбук укина илјадници апликации

ММС - 21.09.2019

Компанијата „Фејсбук“ објави дека укинала десетици илјади апликации, кои биле потенцијална опасност за приватноста на корисниците, а тоа го покажала внатрешната истрага водена на милиони апликации.

„Фејсбук“ укина повеќе десетици илјади апликации

Алфа - 21.09.2019

Компанијата „Фејсбук“ соопшти дека суспендирала „десетици илјади“ апликации кои ги направиле 400 програмери, во рамките на истрагата со скандалот за проследување лични податоци на корисници на оваа мрежа на консултантската компанија „Кембриџ ...

Зошто Facebook  отстрани десетина илјади апликации?

Иновативност - 21.09.2019

Facebook објави дека отстранил десетици илјади апликации кои потенцијално претставуваат закана за приватноста на корисниците, покажа внатрешната истрага водена на милиони апликации. Социјалната мрежа ја започна таа истрага по скандалот со Cambridge ...

Facebook укина десетици илјади апликации

Локално - 21.09.2019

Facebook објави дека отстранил десетици илјади апликации кои потенцијално претставуваат закана за приватноста на корисниците, покажа внатрешната истрага водена на милиони апликации. Социјалната мрежа ја започна таа истрага по скандалот со Cambridge ...

За какви проблеми разговараат младите на македонската апликација за помош?

Факултети - 23.09.2019

Предизвиците со кои секојдневно се соочуваат младите неретко им создаваат дилеми, проблеми, па дури и стравови како да постапат во одредена ситуација, каква одлука да донесат, како да го решат проблемот со кој се соочуваат.