TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Индустрии со најголеми шанси да “ангажираат“ роботи наместо луѓе

Бизнис Инфо - 19.04.2019

Забрзаниот напредок на технологијата и роботиката го олеснуваат животот во една насока, но од друга страна претставуваат еден вид на “закана“ за нови работни места. Во многу индустрии веќе се вклучени роботи наместо луѓе, а овој тренд се прогнозира ...

Ви треба влечна служба? Класична? Не значи! / ВИДЕО

Додај Гас - 19.04.2019

Демонстрација што можат роботите на Boston Dynamics Ви треба влечна служба? Класична? Не значи. Истата работа може да ја завршат и „чопор“ на кучиња роботи! Така некако би можело накратко да се опише најновото видео од Boston Dynamics.

Сѐ уште мислите дека имаме некаква шанса покрај роботите? Погледнете го ова видео

Факултети - 19.04.2019

Роботичката компанија „Бостон динамикс“, која е веќе глобално позната по своите роботски кучиња, објави нова, малку застрашувачка снимка во која демонстрира што можат нејзините четириножни роботи.

Ви делува ли страшно ова видео од Boston Dynamics?

Телефони.мк - 18.04.2019

На кого му треба влечна служба, кога би била потребна глутница од роботски песови. Така накратко би можеле да го опишеме видеото од Boston Dynamics . Дури 10 роботски кучиња од SpotMini ги здружиле силите и влечеле камион низ планината на сила.