TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дебата: Најголемиот родов јаз се уште во политичкиот живот, пандемијата само ги нагласи родовите разлики

24Инфо - 08.04.2021

Се додека говориме за воспоставување родова еднаквост, значи не сме ја постигнале. Резултатите од акциските планови за родова еднаквост што побрзо да бидат видливи и претстои сериозна работа и битка со родовите стереотипи, со предрасудите, со ...

Способната жена не е прифатена бидејќи на неа се гледа како на силна конкуренција: Бројни предизвици на патот кон ...

ММС - 08.04.2021

Пандемијата со ковид-19 ги извади на површина родовите нееднаквости. „Новото нормално“ го продлабочи родовиот јаз и на жените ќе им бидат потребни 135, 6 години за да достигнат еднаквост со мажите.

Царовска: Со новата Концепција за основно образование правиме сериозен исчекор кон постигнување на родова рамноправност

Frontline - 08.04.2021

Родовата рамноправност е значајна тема и основа за поставување на повисоки стандарди на живеење. Направен е значаен напредок во однос на родовата рамноправност, но пред нас имаме уште многу предизвици.

„До крајот на 2024 година треба да достигнеме родова еднаквост во спортот“, најавува Митевска

SportMedia - 08.04.2021

Спортот во Македонија и натаму важи за машко доминантна област, процентот на жени во управувачките структури е изразен во мал процент. Припадничките на понежниот пол речиси и ретко учествуваат во носењето на важните одлуки во спортот.

Дебата на тема „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки“

CivilMedia - 08.04.2021

Амбасадорот Дејвид Гир, шеф на Делегацијата на Европската Унија ќе ја отвори денешната онлајн дебатата „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки“, чија цел е да се зајакне вклученоста на жените во политичкото одлучување.

Дебата на тема „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки“

MakPress - 08.04.2021

Амбасадорот Дејвид Гир, шеф на Делегацијата на Европската Унија ќе ја отвори денешната онлајн дебатата „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки“, чија цел е да се зајакне вклученоста на жените во политичкото одлучување.

Дебата: Најголемиот родов јаз сѐ уште во политичкиот живот, пандемијата само ги нагласи родовите разлики

Слободен Печат - 08.04.2021

Сѐ додека говориме за воспоставување родова еднаквост, значи не сме ја постигнале. Резултатите од акциските планови за родова еднаквост што побрзо да бидат видливи и претстои сериозна работа и битка со родовите стереотипи, со предрасудите, со ...

Дебата: Најголемиот родов јаз се уште во политичкиот живот, пандемијата само ги нагласи родовите разлики

Frontline - 08.04.2021

Се додека говориме за воспоставување родова еднаквост, значи не сме ја постигнале. Резултатите од акциските планови за родова еднаквост што побрзо да бидат видливи и претстои сериозна работа и битка со родовите стереотипи, со предрасудите, со ...

Дебата: Најголемиот родов јаз се уште во политичкиот живот, пандемијата само ги нагласи родовите разлики

Опсервер - 08.04.2021

Се додека говориме за воспоставување родова еднаквост, значи не сме ја постигнале. Резултатите од акциските планови за родова еднаквост што побрзо да бидат видливи и претстои сериозна работа и битка со родовите стереотипи, со предрасудите, со ...

Дебата: Најголемиот родов јаз се уште во политичкиот живот, пандемијата само ги нагласи родовите разлики

CivilMedia - 08.04.2021

Се додека говориме за воспоставување родова еднаквост, значи не сме ја постигнале. Резултатите од акциските планови за родова еднаквост што побрзо да бидат видливи и претстои сериозна работа и битка со родовите стереотипи, со предрасудите, со ...

Дебата на тема „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки”

Слободен Печат - 08.04.2021

Амбасадорот Дејвид Гир, шеф на Делегацијата на Европската Унија ќе ја отвори денешната онлајн дебатата „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки”, чија цел е да се зајакне вклученоста на жените во политичкото одлучување.

Дебата на тема „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки“

Независен - 08.04.2021

Амбасадорот Дејвид Гир, шеф на Делегацијата на Европската Унија ќе ја отвори денешната онлајн дебатата „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки“, чија цел е да се зајакне вклученоста на жените во политичкото одлучување.

Дебата на тема „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки“

Опсервер - 08.04.2021

– Амбасадорот Дејвид Гир, шеф на Делегацијата на Европската Унија ќе ја отвори денешната онлајн дебатата „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки“, чија цел е да се зајакне вклученоста на жените во политичкото одлучување.

Дебата на тема „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки”

24Инфо - 08.04.2021

Амбасадорот Дејвид Гир, шеф на Делегацијата на Европската Унија ќе ја отвори денешната онлајн дебатата „Предизвиците за родовата еднаквост во процесот на носење одлуки”, чија цел е да се зајакне вклученоста на жените во политичкото одлучување.