TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија ја намалила корупцијата, Грција најкорумпирана во ЕУ

Дневник - 04.12.2013

Македонија е на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година на листата со вкупно 177 земји, покажува извештајот на „Транспаренси интернешенл“.

ТИ: Скромен напредок на Македонија во однос на корупцијата

Фактор - 03.12.2013

Македонија се најде на 67 место, од 177 држави по индексот на перцепција на корупцијата, покажа извештајот на Транспаренси интернешенл (ТИ) за 2013 година.

Македонија по корупција 67-ма од 177

Алсат-М - 03.12.2013

Македонија е речиси на истото место како лани на светското рангирање според индексот на перцепција на корупцијата. Според податоците на организацијата „Транспаренси Интернешнал“ за 2013 година, ...

Транспаренси Интернешнл: Стагнира борбата со корупцијата

24 Вести - 03.12.2013

Стагнира борбата со корупцијата во земјава. И во новиот извештај на Транспаренси Интернешнл Македонија е оценета со речиси ист број на индекси како и лани.

Данска и Нов Зеланд со најмала корупција

Телеграф - 03.12.2013

Од државите во регионот најдобро е рангирана Словенија, која е на 43. место, следува Хрватска на 57., Црна Гора и Македонија на 67., Србија на 72. место од 80 заедно со БиХ Меѓународната организација ...

Подобрување за 2 места - Македонија 67-ма од 177 земји на листата за корупција на ТИ

Сител - 03.12.2013

Македонија бележи подобрување од две места во споредба со минатата година, на листата за корупцијата, што ја објавува Транспаренси интернешнл. Земјава е рангирана на 67 место од вкупно 177 земји во ...

Сомалија, Северна Кореја и Авганистан – најкорумпирани држави

Глас на Америка - 03.12.2013

Амнести Интернешенал ја рангира Македонија на 67-мо место меѓу 170 држави, со 44 поени Сомалија, Северна Кореја и Авганистан се најкорумпирани нации во светот, вели Транспаренси Интернешенал, група ...

ТИ: Според Индексот на корупција Данска и Нов Зеланд најмалку коруптивни држави

Алфа - 03.12.2013

Меѓународната организација Транспаренси интернешнал објави Индекс на перцепција на корупција според кој најмалку корумпирани држави се Данска и Нов Зеланд со оценка 91.

Корупцијата го врти светот, Македонија е 67-ма од 177 држави

еМагазин - 03.12.2013

Македонија е рангирана на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува подобрување за две места во однос на рангирањето од претходната година.

Албанија најкорумпирана меѓу балканските земји

Курир - 03.12.2013

Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116 позиција на листата на организацијата „Транспаренси интернешанл“ (ТИ), според годишниот индекс на корупцијата меѓу ...

ТИ: Албанија најкорумпирана меѓу балканските земји

Денешен - 03.12.2013

Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116 позиција на листата на организацијата „Транспаренси интернешанл“ (ТИ), според годишниот индекс на корупцијата меѓу ...

Македонија ја намалила корупцијата

Deutsche Welle - 03.12.2013

Македонија е на 67-то место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013. година во извештај на Транспаренси интернешенл. Албанија е најкорумпирана држава на Балканот, а Грците се ...

Тасева: Недопирливоста на одговорните за корупција треба да се искорени

Нова ТВ - 03.12.2013

Годишниот Индексот на перцепција за корупција дава важен придонес за зголемување на свесноста на прашањата за корупција и е моќна алатка на застапување која креира поттик на владите да делуваат во ...

Албанија најкорумпирана на Балканот

Кирилица - 03.12.2013

Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116 позиција на листата на организацијата „Транспаренси интернешанл“ (ТИ), според годишниот индекс на корупцијата меѓу ...

ТИ: Албанија најкорумпирана меѓу балканските земји

Алфа - 03.12.2013

Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116 позиција на листата на организацијата „Транспаренси интернешанл“ (ТИ), според годишниот индекс на корупцијата меѓу ...

„Транспаренси интернешнел“ констатира напредок во борбата со корупцијата во Грција

Телеграф - 03.12.2013

ТИ проценува дека, иако е силно зафатена од економската криза, Атина презела мерки за борбата против корупцијата Невладината организација „Транспаренси интернешнел“ (ТИ) констатира напредок во ...

Тасева - одговорните за корупција се недопирливи

Р.С.Европа - 03.12.2013

Македонија се најде на 67 место од 177 земји во Индексот на перцепција на корупцијата на Транспаренси Интернешнал со 44 бодови, со што повторно е во групата држави кои имаат под 50 бодови.

ТИ констатира напредок во борбата со корупцијата во Грција

А1 On - 03.12.2013

Невладината организација „Транспаренси интернешанл“ (ТИ) констатира напредок во борбата против корупцијата во Грција и според овој показател земјата бележи напредок за 14 позиции – од 94-то место ...

ТИ: Албанија најкорумпирана меѓу балканските земји

Телеграф - 03.12.2013

„Транспаренси интернешнел“ констатира дека корупцијата и понатаму е сериозен проблем во светот Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116-тата позиција на листата ...

Македонија на 67 место според индексот на перцепција на корупција

Капитал - 03.12.2013

Македонија е рангирана на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува подобрување за две места во однос на рангирањето од претходната година.

Напредок во борбата со корупцијата во Грција

+инфо - 03.12.2013

Невладината организација „Транспаренси интернешанл“ (ТИ) констатира напредок во борбата против корупцијата во Грција и според овој показател земјата бележи напредок за 14 позиции - од 94-то место ...

ТИ: Албанија најкорумпирана меѓу балканските земји

Н.Македонија - 03.12.2013

Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116 позиција на листата на организацијата „Транспаренси интернешанл“ (ТИ), според годишниот индекс на корупцијата меѓу ...

Албанија најкорумпирана меѓу балканските земји

Lider - 03.12.2013

Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116 позиција на листата на организацијата „Транспаренси интернешанл“ (ТИ), според годишниот индекс на корупцијата меѓу ...

ТИ: Албанија најкорумпирана меѓу балканските земји

А1 On - 03.12.2013

Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116 позиција на листата на организацијата „Транспаренси интернешанл“, според годишниот индекс на корупцијата меѓу ...

Данска и Нов Зеланд најмалку корумпирани држави

Денар - 03.12.2013

Данска и Нов Зеланд се најмалку корумпираните држави во светот, се наведува во годинешниот извештај на организацијата „Transparency International“. На третото место на листата од 177 земји се наоѓа ...

Албанија е најкорумпирана меѓу балканските земји

+инфо - 03.12.2013

Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116 позиција на листата на организацијата „Транспаренси интернешанл“ (ТИ), според годишниот индекс на корупцијата меѓу ...

Македонија на 67-то место според индексот на корупција

Телеграф - 03.12.2013

Македонија напреднала за две места во споредба со минатата година, благодарение на борбата против корупцијата Македонија е рангирана на 67-то место според индексот на перцепција на корупцијата во ...

Корупцијата го врти светот

Р.С.Европа - 03.12.2013

Транспаренси интернешнал предупреди дека злоупотребата на моќта, тајните договорања и митото во јавниот сектор ги пустошат земјите во светот. Оваа проценката е базирана врз годишниот Индекс на ...

ТИ: Албанија најкорумпирана меѓу балканските земји

Бриф - 03.12.2013

Албанија се наоѓа на последното место меѓу балканските земји, заземајќи ја 116 позиција на листата на организацијата „Транспаренси интернешанл“ (ТИ), според годишниот индекс на корупцијата меѓу ...

Македонија е 67-ма од 177 држави по корупција

МКД - 03.12.2013

Македонија е на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува подобрување за две места во однос на рангирањето од претходната година.

Makeдонија на 67. место според корупцијата

Телма - 03.12.2013

Македонија е рангирана на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува подобрување за две места во однос на рангирањето од претходната година.

Македонија 67. според индексот на корупција

24 Вести - 03.12.2013

Македонија е рангирана на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува подобрување за две места во однос на рангирањето од претходната година.

Македонија 67. според индексот на корупција, подобрувaње од две места

Алфа - 03.12.2013

Македонија е рангирана на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува подобрување за две места во однос на рангирањето од претходната година.

Македонија 67. според индексот на корупција

Утрински - 03.12.2013

Од рангираните 177 држави, најмалку корупција има во Данска, Нов Зеланд и Финска, а најкорумпирани се Авганистан, Северна Кореја и Сомалија Македонија е рангирана на 67.

Авганистан, Северна Кореја и Сомалија најкорумпирани земји

+инфо - 03.12.2013

Авганистан, Северна Кореја и Сомалија се најкорумпирани земји во светот, додека Данска и Нов Зеланд се со најниско ниво на корупција, покажува годишниот индекс на организацијата „Транспаренси ...

Македонија на 67-мо место според индексот на корупција, скок за две места

Точка - 03.12.2013

Македонија се најде на 67-мо место, според индексот на перцепција на корупцијата за оваа година, што е скок за две позиции од минатата година, се наведува во извештајот на "Транспаренси интернешнл" ...

ТИ: Македонија на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата

Нова ТВ - 03.12.2013

Македонија е рангирана на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува скок за две места погоре во однос на рангирањето од претходната година.

Авганистан, Северна Кореја и Сомалија најкорумпирани земји во светот

Алфа - 03.12.2013

Авганистан, Северна Кореја и Сомалија се најкорумпирани земји во светот, додека Данска и Нов Зеланд се со најниско ниво на корупција, покажува годишниот индекс на организацијата „Транспаренси ...

Македонија на 67-мо место според индексот на корупција, скок за две места

Тера - 03.12.2013

Македонија се најде на 67-мо место, според индексот на перцепција на корупцијата за оваа година, што е скок за две позиции од минатата година, се наведува во извештајот на „Транспаренси интернешнл" ...

ТИ: Авганистан, Северна Кореја и Сомалија најкорумпирани земји во светот

А1 On - 03.12.2013

Авганистан, Северна Кореја и Сомалија се најкорумпирани земји во светот, додека Данска и Нов Зеланд се со најниско ниво на корупција, покажува годишниот индекс на организацијата „Транспаренси ...

Македонија и корупцијата неразделни и годинава

+инфо - 03.12.2013

Македонија според Индексот на перцепција за корупција (ИПК) во 2013 се наоѓа на 67 место со 44 поени, за разлика од 2012 година каде со 43 поени се наоѓаше на 69 место.

Македонија на 67-мо место според индексот на корупција, скок за две места

Нетпрес - 03.12.2013

Македонија се најде на 67-мо место, според индексот на перцепција на корупцијата за оваа година, што е скок за две позиции од минатата година, се наведува во извештајот на .

Македонија со подобрувaње од две места на Извештајот на Транспаренси интернешенл

Сител - 03.12.2013

Македонија е рангирана на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува подобрување за две места во однос на рангирањето од претходната година.

Mакедонија е на 67 место според индексот на перцепција на корупцијата

Канал5 - 03.12.2013

- Македонија е рангирана на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува подобрување за две места во однос на рангирањето од претходната година.

Македонија напредуваше две места според индексот на корупција

Вечер Прес - 03.12.2013

Македонија е рангирана на 67. место според индексот на перцепција на корупцијата во 2013 година што претставува подобрување за две места во однос на рангирањето од претходната година.

Данска и Нов Зеланд со најмалку корупција, Македонија на 67. место

Кајгана - 03.12.2013

Македонија е на 67 место според степенот на корупција, а Данска и Нов Зеланд се двете држави со најмалку корупција во светот, објави Transparency International во својот годишен извештај.