TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Шпанија е пронајдено најстарото вино на светот: Било направено пред речиси 2.000 години

Вечер Прес - 19.06.2024

На југот на Шпанија, во градот Кармина во покраината Андалузија е пронајдено најстарото вино на сите времиња, направено пред речиси 2.000 години. Виното има црвенкасто-кафена боја поради хемиските процеси кои се одвивале во текот на 2.000 години и, ...

Во римска гробница во Шпанија откриено Најстарото вино во течна форма

Сакам да кажам - 19.06.2024

Најстарото вино во течна форма е откриено во 2.000 години стара римска гробница во Шпанија, кажаа научниците. Сместена во Кармона близу Севиља, гробницата била пронајдена во 2019 и истражувањата покажаа дека римјаните ја изградиле во првата половина ...

Најстарото вино на светот пронајдено во римска гробница во Шпанија

365 - 19.06.2024

Најстарото вино на светот е пронајдено во староримска гробница во јужна Шпанија. Виното, сѐ уште вo течна состојба, всушност наликува на „шери“, а гробот каде што е пронајдено, бил недопрен околу 2000 години.

Пронајдено најстаротото вино во течна форма: Направено е пред 2.000 години!

Кумановски м. - 19.06.2024

На југот на Шпанија во градот Кармона во провинцијата Андалузија, пронајдено е најстарото вино досега, направено пред околу 2.000 години. Виното има црвено-кафена боја поради хемиските процеси кои се случувале во текот на 2.000 години и, сосема ...

Најстарото вино на светот пронајдено во римска гробница во Шпанија

Сител - 19.06.2024

Најстарото вино на светот е пронајдено во староримска гробница во јужна Шпанија. Виното, сѐ уште вo течна состојба, всушност наликува на „шери“, а гробот каде што е пронајдено, бил недопрен околу 2000 години.

ПИЈАЛАК ЗА ЗАДГРОБНИОТ ЖИВОТ? Пронајдено е најстарото вино во римска гробница во Шпанија

+инфо - 19.06.2024

Виното добило црвено-кафена боја поради хемиските реакции што се случиле во текот на двете илјадалетија откако е истурено во погребниот древен стаклен сад од 5 литри. Најстарото вино на светот е пронајдено во староримска гробница во јужна Шпанија.

Од бело станало црвено – Вино старо 2000 години пронајдено во гробница во Шпанија

ММС - 19.06.2024

Најстарото вино на светот е пронајдено во староримска гробница во јужна Шпанија. Виното, сѐ уште вo течна состојба, всушност наликува на „шери“, а гробот каде што е пронајдено, бил недопрен околу 2000 години.

Најстарото вино на светот пронајдено во римска гробница во Шпанија

Frontline - 19.06.2024

Најстарото вино на светот е пронајдено во староримска гробница во јужна Шпанија. Виното, сѐ уште вo течна состојба, всушност наликува на „шери“, а гробот каде што е пронајдено, бил недопрен околу 2000 години.

Најстарото вино на светот пронајдено во римска гробница во Шпанија

Курир - 19.06.2024

Најстарото вино на светот е пронајдено во староримска гробница во јужна Шпанија. Виното, сѐ уште вo течна состојба, всушност наликува на „шери“, а гробот каде што е пронајдено, бил недопрен околу 2000 години.

На југот на Шпанија е пронајдено најстарото вино, направено пред околу 2.000 години

Слободен Печат - 19.06.2024

На југот на Шпанија, во градот Кармона во провинцијата Андалузија, пронајдено е најстарото вино досега, направено пред околу 2.000 години. Виното има црвено-кафена боја поради хемиските процеси кои се случувале во текот на 2.000 години и, сосема ...

Најстарото вино на светот пронајдено во римска гробница во Шпанија

Канал5 - 19.06.2024

Најстарото вино на светот е пронајдено во староримска гробница во јужна Шпанија. Виното, сѐ уште вo течна состојба, всушност наликува на „шери“, а гробот каде што е пронајдено, бил недопрен околу 2000 години.

Најстарото вино на светот пронајдено во римска гробница во Шпанија

MakPress - 20.06.2024

Најстарото вино на светот е пронајдено во староримска гробница во јужна Шпанија. Виното, сѐ уште вo течна состојба, всушност наликува на „шери“, а гробот каде што е пронајдено, бил недопрен околу 2000 години.

Откриено најстарото вино во светот

Во Центар - 20.06.2024

Во градот Кармона, во шпанската провинција Андалузија, пронајдено е најстарото вино досега. Се известува дека е произведен пред околу 2000 години, пишува cnn. Виното има црвено-кафеава боја поради хемиските процеси кои се случиле во текот на 2000 ...