TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Инспекторатот бара казни за рудникот „Саса“

Алсат-М - 15.09.2020

Казна до 100.000 евра за рудиникот „Саса“ бара државниот инспекторат за животна средина, откако вчера час и половина се излеваше јаловина во водите на Каменичка река во Македонска Каменица.

Рудникот „Саса“ ќе мора да плати казна за истекувањето на јаловината во Каменичка река

24 Вести - 15.09.2020

Најмногу 100.000 евра ќе плати рудникот „Саса“ за вчерашното истекување на јаловината во Каменичка река. Инспекторите пишале казна од трета категорија што спаѓа во највисоките за правни лица, според Законот за животна средина.

Спогодба или казна за рудникот САСА

Р.С.Европа - 15.09.2020

Можно е компанијата која управува со рудникот САСА да се соочи со максимална казна за истечената јаловина во Каменичка река. Одговорност бараат и еко-активистите, откако во земјава за краток период се случија неколку еколошки инциденти.

„Саса“ ќе треба да плати глоба од 100.000 евра за загадување на Каменичка река

Телма - 15.09.2020

Матна и сива е суште водата на Каменичка река по излевањето на јаловината од новото рударско езеро, каде што се одлага отпадната вода при производството на оловоцинковиот концентрат во погонот флотација.

„Саса“ ќе плати казна за истекувањето на јаловината во Каменичка река

24 Вести - 15.09.2020

Рудникот „Саса“ ќе мора да плати казна за истекувањето на јаловината во Каменичка река. Колкава ќе биде казната ќе одлучи Комисијата за спогодување при Министерство за животна средина и просторно планирање која ќе донесе конечна одлука, но бидејќи ...

Можна казна до 100.000 евра за рудникот „Саса“ по загадувањето на Каменичка река

Радио МОФ - 15.09.2020

Инспекциските служби предложиле казна до 100.000 евра за рудникот „Саса“, откако вчера нивни јаловишни води истекле во Каменичка река во Македонска Каменица. „Согласно извештајот од направениот увид на водостопанскиот инспектор на Државниот ...

„Саса“ ќе плати казна од најмногу 100.000 евра за истекувањето јаловина во реката Каменица

Макфакс - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето јаловиштен материјал од рудникот „Саса“ во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

(видео) Можна казна од 100.000 евра за рудникот Саса додека се очекува цената по живиот свет

ММС - 15.09.2020

Во Каменичка Река се’ уште тече матна вода измешана со остатоци од флотацијата во рудникот Саса, по вчерашниот инцидент, кога поради пукање на тунел во водите на реката се излеа јаловишен материјал.

Рудникот Саса ќе биде казнет до 100.000 евра за загадувањето на Каменичка Река

Независен - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

Добри вести: Нема загадување на водата од водоводот во Кочани по истекувањето на јаловината од рудникот Саса

Локално - 15.09.2020

Редовните дневни испитувања на квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Кочани не покажуваат никакви знаци на загадување по истекувањето на јаловината од рудникот Саса во Каменичка Река и во Брегалница.

Рудникот Саса се соочува со максимална казна од 100.000 евра за еколошката катастрофа на Каменичка река

Локално - 15.09.2020

Државниот инспекторат за животна средина предложил казна од максимум 100.000 евра за рудникот „Саса“, од чие јаловиште вчера беше предизвикана еколошка катастрофа во Каменичка река во Македонска Каменица.

Рудникот „Саса“ ќе мора да плати казна за истекувањето на јаловината во Каменичка река.

Пулс24 - 15.09.2020

Рудникот „Саса“ ќе мора да плати казна за истекувањето на јаловината во Каменичка река. Колкава ќе биде казната ќе одлучи Комисијата за спогодување при Министерство за животна средина и просторно планирање која ќе донесе конечна одлука, но бидејќи ...

„Саса“ за загадувањето на Каменичка река ќе добие глоба од максимум 100.000 евра

Мета - 15.09.2020

Државниот инспекторат за животна средина предложил казна од максимум 100.000 евра за рудникот „Саса“, од чие јаловиште вчера беше предизвикана еколошка катастрофа во Каменичка река во Македонска Каменица.

Рудникот Саса ќе плати 100.000 евра за истекот на јаловина во Каменичка Река

Вечер - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

Еколошка катастрофа во Саса, пукна јаловината и се излеа во Каменичка река

4NEWS - 15.09.2020

Еколошка хаварија се случи утринава во Македонска Каменица, кога се сруши насипот на јаловиштето 4 на рудникот за олово и цинк „Саса“. Јаловината се слеа во коритото на Каменичка река, која пак се влева во браната Калиманци, главната ...

„Саса“ ќе плати казна од најмногу 100.000 евра за истекувањето на јаловина во реката Каменица

Република - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

Рудникот Саса се соочува со казна од 100 илјади евра за истекувањето на јаловина во Каменичка Река

ТВ21 - 15.09.2020

Вчера во Каменичка Река, истече јаловина од руднкот Саса, по што Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден испекциски надзор. „ Согласно извештајот од направениот увид на водостопанскиот инспектор на ДИЖС во правното лице „Рудник ...

„Саса“ ќе плати казна од најмногу 100.000 евра за истекувањето на јаловина во реката Каменица

24Инфо - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

Рудникот „Саса“ ќе плати казна од најмногу 100.000 евра за истекувањето на јаловина во реката Каменица

Либертас - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

„Саса“ ќе плати казна од најмногу 100.000 евра за истекувањето на јаловина во реката Каменица

MTM - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

„Саса“ ќе треба да плати казна за истекувањето на јаловишен материјал во Каменичка Река

Опсервер - 15.09.2020

Скопје, 15 септември 2020 () – Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот „Саса“ во Каменичка Река.

Рудникот “САСА” се соочува со казна од 100 илјади евра

Денар - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

Казната за рудникот Саса може да биде и 100.000 евра по загадувањето на Каменичка Река

МКД - 15.09.2020

Инспекциските служби предложиле казна до 100.000 евра за рудникот Саса, откако вчера нивни јаловишни води истекле во Каменичка Река во Македонска Каменица. „Согласно извештајот од направениот увид на водостопанскиот инспектор на Државниот ...

„Саса“ ќе плати казна од најмногу 100.000 евра за истекувањето на јаловина во реката Каменица

Точка - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

„Саса“ ќе треба да плати казна за истекувањето на јаловишен материјал во Каменичка Река

А1 On - 15.09.2020

Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот „Саса“ во Каменичка Река. Притоа, водостопанскиот инспектор понудил Записник за почнување постапка за спогодување ...

За загадување на Каменичка река, „Саса“ ќе плати глоба од 100.000 евра

+инфо - 15.09.2020

Како што соопшти МЖСПП правниот субјект треба да постапи согласно предложените мерки за заштита наведени во Записникот за констатација и Решението во инспекциска постапка кое согласно закон ќе биде доставено во предвидениот рок.

Рудникот Саса ќе плати до 100.000 евра казна за истекувањето на јаловина во Каменичка Река

Слободен Печат - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

Рудникот Саса ќе плати до 100.000 евра казна за истекувањето на јаловина во Каменичка Река

Курир - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

„Саса“ се соочува со можна казна за истекувањето на јаловина во реката Каменица

Н.Македонија - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

Колкава e максималната казна со која ќе се соочи „Саса“ за истекувањето на јаловишен материјал?

Кајгана - 15.09.2020

Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот „Саса“ во Каменичка Река. Притоа, водостопанскиот инспектор понудил Записник за почнување постапка за спогодување ...

Рудникот „Саса“ ќе плати казна за истекувањето на јаловината во Каменичка Река

360 степени - 15.09.2020

Рудникот „Саса“ ќе плати казна за истекувањето на јаловишниот материјал во Каменичка Река. Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор сочини Записник за почнување постапка за спогодување согласно член 212-ж од ...

„Саса“ за истекувањето на јаловина во реката Каменица,ќе плати казна од најмногу 100.000 евра

Скопје1 - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

Можна казна до 100.000 евра за рудникот „Саса“ по загадувањето на Каменичка река

Frontline - 15.09.2020

Инспекциските служби предложиле казна до 100.000 евра за рудникот „Саса“, откако вчера нивни јаловишни води истекле во Каменичка река во Македонска Каменица, пренесува МОФ . „Согласно извештајот од направениот увид на водостопанскиот инспектор на ...

Нема загадување на водата од водоводот во Кочани по истекувањето на јаловината од рудникот Саса

Опсервер - 15.09.2020

Кочани, 15 септември 2020 () – Редовните дневни испитувања на квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Кочани не покажуваат никакви знаци на загадување по истекувањето на јаловината од рудникот Саса во Каменичка Река и во Брегалница.

Нема загадување на водата од водоводот во Кочани по истекувањето на јаловината од рудникот Саса

А1 On - 15.09.2020

Редовните дневни испитувања на квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Кочани не покажуваат никакви знаци на загадување по истекувањето на јаловината од рудникот Саса во Каменичка Река и во Брегалница.

Нема загадување на водата од водоводот во Кочани по истекувањето на јаловината од рудникот Саса

Канал5 - 15.09.2020

Редовните дневни испитувања на квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Кочани не покажуваат никакви знаци на загадување по истекувањето на јаловината од рудникот Саса во Каменичка Река и во Брегалница.

Нема загадување на водата од водоводот во Кочани по истекувањето на јаловината од рудникот Саса

Либертас - 15.09.2020

– Редовните дневни испитувања на квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Кочани не покажуваат никакви знаци на загадување по истекувањето на јаловината од рудникот Саса во Каменичка Река и во Брегалница.

Јаловината од рудникот Саса истечена во Брегалница не ја загади водата за пиење во Кочани

+инфо - 15.09.2020

Во комуналното претпријатие „Водовод“ не располагаат со податоци за евентуалната загаденост на површинските извори за вода, ниту пак имаат обврска да прават нивно испитување. Редовните дневни испитувања на квалитетот на водата за пиење од градскиот ...

100.000 евра е казната која треба да ја плати „Саса“ за истекување на јаловината во Каменичка река

MakPress - 15.09.2020

Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот „Саса“ во Каменичка Река. Притоа, водостопанскиот инспектор понудил Записник за почнување постапка за спогодување ...

Нема загадување на водата од водоводот во Кочани по истекувањето на јаловината од рудникот Саса

Скопје инфо - 15.09.2020

Редовните дневни испитувања на квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Кочани не покажуваат никакви знаци на загадување по истекувањето на јаловината од рудникот Саса во Каменичка Река и во Брегалница.

Нема загадување на водата за пиење во Кочани по истекувањето на јаловината од рудникот Саса

Frontline - 15.09.2020

Редовните дневни испитувања на квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Кочани не покажуваат никакви знаци на загадување по истекувањето на јаловината од рудникот Саса во Каменичка Река и во Брегалница.

Нема загадување на водата од водоводот во Кочани по истекувањето на јаловината од рудникот Саса

MakPress - 15.09.2020

Редовните дневни испитувања на квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Кочани не покажуваат никакви знаци на загадување по истекувањето на јаловината од рудникот Саса во Каменичка Река и во Брегалница.

„Саса“ ќе плати казна најмногу до 100.000 евра за истекувањето на јаловина во Каменичка Река

Нетпрес - 15.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање, во врска со истекувањето на јаловишен материјал од рудникот Саса во Каменичка Река, информира дека Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден инспекциски надзор.

Еколошка катастрофа во Саса, пукна јаловината и се излеа во Каменичка река

Сител - 14.09.2020

Еколошка хаварија се случи утринава во Македонска Каменица, кога се сруши насипот на јаловиштето 4 на рудникот за олово и цинк „Саса“. Јаловината се слеа во коритото на Каменичка река, која пак се влева во браната Калиманци, главната ...

Истече јаловина во рудникот „Саса“

24 Вести - 14.09.2020

Јаловина од рудникот „Саса“ ја потемне Каменичка река. Колкава количина завршила во водата од реката што се влева во езерото Калиманци и каква штета предизвикала ќе покаже истрагата на инспекторите за заштита на животната средина.