TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јадранот е најтопол во последните 100 години - што се случува?

Точка - 13.06.2018

Луѓето кои овие денови се капат во Јадранот се прилично изненадени. Од север до југ, температурите на морето се пријатни за капење, дури и за оние на кои постојано им студи. Површинските температури на морето моментално се околу 3 до 4 Целзиусови ...

Научниците предупредуваат: Јадранот е најтопол во последните 100 години и ќе биде полошо

Press24 - 13.06.2018

Кој и да се капе во Јадранското море, останува изненаден од температурата на водата, која е пријатна за капење, а според проценката на експертите таа е најтопла во последните 100 години. Површинската температура на морето во Хрватска во моментов е ...