TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Исчистени 300 кубни метри отпад од диви депонии на Јадранската магистрала

Сител - 24.03.2019

Исчистени се приближно 300 кубни метри отпад од диви депонии на потегот од булеварот „Словенија“ кон Момин поток во рамки на седумдневната акција што заврши вчера за генерално чистење на Јадранската магистрала, во скопската населба Визбегово.

Собрани 20 камиони ѓубре од Јадранска магистрала, „Комунална хигиена“ апелира фирмите да не фрлаат отпад кај ќе стигнат

Сакам да кажам - 24.03.2019

Триста метри кубни или 20 камиони ѓубре беа собрани во еднонеделната акција за чистење на патот кон Визбегово, Јадранска магистрала. Акцијата која минатиот викенд ја почна ЈП „Комунална хигиена“ во соработка со екипите на ЈП „Водовод и ...

Во Струмица продолжи акцијата за чистење диви депонии

А1 On - 23.03.2019

Продолжува акциjата за чистење на комуналниот отпад во повеќе населени места на територијата на општина Струмица со конкретни активности на ЈПКД „Комуналец“ во соработка со општината и голема помош со механизација на дел од приватниот сектор.

Несовесно одлагање на кабаст и градежниот отпад од страна на граѓаните

24Инфо - 23.03.2019

ЈП „Комунална хигиена“ –Скопје секојдневно се соочува со појавата на несовесно одлагање на кабастиот и градежниот отпад од страна на граѓаните. И покрај бројните интервенции од страна на нашите екипи, многу локации во градот Скопје претставуваат ...

Исчистени 300 кубни метри отпад од диви депонии на Јадранската магистрала

Н.Македонија - 24.03.2019

Исчистени се приближно 300 кубни метри отпад од диви депонии на потегот од булеварот „Словенија“ кон Момин поток во рамки на седумдневната акција што заврши вчера за генерално чистење на Јадранската магистрала, во скопската населба Визбегово.

Исчистени триста кубни метри од депонии

24Инфо - 24.03.2019

Апелираме до стопанските субјекти и угостителските објекти да ни помогнат да ја одржиме хигиената и чистотата на Јадранската магистрала! Во текот на вчерашниот ден заврши седумдневната акција за генерално чистење на Јадранската магистрала, во ...

Во Струмица продолжи акцијата за чистење диви депонии

24Инфо - 23.03.2019

Продолжува акциjата за чистење на комуналниот отпад во повеќе населени места на територијата на општина Струмица со конкретни активности на ЈПКД „Комуналец” во соработка со општината и голема помош со механизација на дел од приватниот сектор.

ЈП „Комунална хигиена“ на терен ги информира граѓаните за правилното постапување со отпадот

Скопје инфо - 23.03.2019

ЈП „Комунална хигиена“ –Скопје секојдневно се соочува со појавата на несовесно одлагање на кабастиот и градежниот отпад од страна на граѓаните. И покрај бројните интервенции од страна на нашите екипи, многу локации во градот Скопје претставуваат ...

Исчистени 300 кубни метри отпад од диви депонии на Јадранската магистрала

1tv - 24.03.2019

Исчистени се приближно 300 кубни метри отпад од диви депонии на потегот од булеварот „Словенија“ кон Момин поток во рамки на седумдневната акција што заврши вчера за генерално чистење на Јадранската магистрала, во скопската населба Визбегово.

Исчистени 300 кубни метри отпад од диви депонии на Јадранската магистрала

MakPress - 24.03.2019

Апелираме до стопанските субјекти и угостителските објекти да ни помогнат да ја одржиме хигиената и чистотата на Јадранската магистрала! Во текот на вчерашниот ден заврши седумдневната акција за генерално чистење на Јадранската магистрала, во ...

Во Струмица продолжи акцијата за чистење диви депонии

Опсервер - 23.03.2019

Продолжува акциjата за чистење на комуналниот отпад во повеќе населени места на територијата на општина Струмица со конкретни активности на ЈПКД „Комуналец“ во соработка со општината и голема помош со механизација на дел од приватниот сектор.

Скопјани се советуваат како правилно и совесно да постапуваат со отпадот

Макфакс - 23.03.2019

ЈП „Комунална хигиена“ –Скопје соопшти дека секојдневно се соочува со појавата на несовесно одлагање на кабастиот и градежниот отпад од страна на граѓаните. Оттаму велат дека и покрај бројните интервенции од страна на нивните екипи, многу локации во ...

Исчистени 300 кубни метри отпад од диви депонии на Јадранската магистрала

MTM - 24.03.2019

Исчистени се приближно 300 кубни метри отпад од диви депонии на потегот од булеварот „Словенија" кон Момин поток во рамки на седумдневната акција што заврши вчера за генерално чистење на Јадранската магистрала, во скопската населба Визбегово.

Во Струмица продолжи акцијата за чистење диви депонии

Канал5 - 23.03.2019

Продолжува акциjата за чистење на комуналниот отпад во повеќе населени места на територијата на општина Струмица со конкретни активности на ЈПКД „Комуналец" во соработка со општината и голема помош со механизација на дел од приватниот сектор.

Скопјани се советуваат како правилно и совесно да постапуваат со отпадот

Centar - 23.03.2019

ЈП „Комунална хигиена“ –Скопје соопшти дека секојдневно се соочува со појавата на несовесно одлагање на кабастиот и градежниот отпад од страна на граѓаните. Оттаму велат дека и покрај бројните интервенции од страна на нивните екипи, многу локации во ...

Исчистени 300 кубни метри отпад од диви депонии на Јадранската магистрала

Канал5 - 24.03.2019

Исчистени се приближно 300 кубни метри отпад од диви депонии на потегот од булеварот „Словенија" кон Момин поток во рамки на седумдневната акција што заврши вчера за генерално чистење на Јадранската магистрала, во скопската населба Визбегово.

Во Струмица продолжи акцијата за чистење диви депонии

MakPress - 24.03.2019

Продолжува акциjата за чистење на комуналниот отпад во повеќе населени места на територијата на општина Струмица со конкретни активности на ЈПКД „Комуналец“ во соработка со општината и голема помош со механизација на дел од приватниот сектор.

КХС со апели до граѓаните – да не создаваат диви депонии, кабастиот отпад да го носат во центрите во Карпош или ...

Либертас - 24.03.2019

ЈП „Комунална хигиена“ –Скопје секојдневно се соочува со појавата на несовесно одлагање на кабастиот и градежниот отпад од страна на граѓаните. И покрај бројните интервенции од страна на нашите екипи, многу локации во градот Скопје претставуваат ...

Исчистени 300 кубни метри отпад од диви депонии на Јадранската магистрала

Локално - 24.03.2019

Исчистени се приближно 300 кубни метри отпад од диви депонии на потегот од булеварот „Словенија“ кон Момин поток во рамки на седумдневната акција што заврши вчера за генерално чистење на Јадранската магистрала, во скопската населба Визбегово.

ЕКОЛОШКИ АКЦИИ ВО СТРУМИЦА И ВЕЛЕС: Се чистеа диви депонии во Муртино, Банско и Просениково – околу Топилница собрани ...

Вечер - 24.03.2019

Огромни количина на отпад се сорани во двете еколошки акции во Струмица и Велес. Со помош со механизација на дел од приватниот сектор во Струмица се чистеа диви депонии во населените места Банско, Муртино и Просениково.

СКОПЈЕ ИНТЕНЗИВНО СЕ ЧИСТИ ОД ЃУБРЕТО: Подигнати 300 кубни метри отпад распослан покрај Јадранска магистрала

Вечер - 24.03.2019

Покрај чистењето на отпадот покрај Јадранска магистрала, во саботата се чистеше и парк-шумата Гази Баба, а Еко-патролата и Службата за едукација при ЈП „Комунална хигиена“ деновиве спроведоа едукативна акција во општината Аеродром, со цел да им ...

Викендов исчистени 300 кубни метри отпад од диви депонии на Јадранската магистрала

Скопје инфо - 25.03.2019

Исчистени се приближно 300 кубни метри отпад од диви депонии на потегот од булеварот „Словенија“ кон Момин поток во рамки на седумдневната акција што заврши вчера за генерално чистење на Јадранската магистрала, во скопската населба Визбегово.