TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворена казахстанската изложба „Великата стена: Историја и култура“ во Археолошкиот музеј“

Сител - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј во Скопје, вечерва е отворена казахстанската изложба „Великата стена: Историја и култура“, во чиј фокус е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“ кого научниците го идентификувале како 18-годишен ...

Симболот на Казахстан-„ Златниот човек“ од вечерва пред скопската публика

Телма - 11.07.2019

Златниот човек или казахстанскиот Тутанкамон, датира од 5 век пред новата ера. При откривањето на локалитетот Исик во 1969 година, тој е препознаен од археолозите како 18 годишен воин од скитското племе Сака.

Ексклузивно: Златниот воин изложен во Археолошкиот музеј на Македонија

Сител - 11.07.2019

Ви го прикажуваме Златниот воин, националното богатство на Казакстан кое од денеска ќе биде изложено во Археолошкиот музеј на Македонија. Преку објективот на нашата камера Ви ја доловуваме мистичноста на еден од најстарите археолошки пронајдоци на ...

Бесплатен влез во археолошки музеј за изложбата „Великата степа“ за историјата и културата на Казахстан

Сакам да кажам - 10.07.2019

„Великата степа: историја и култура“ е насловена изложбата на Националниот музеј на Казахстан, која ќе се отвори утревечер во 19 часот во Археолошкиот музеј во Скопје. Гостувачката изложба содржи 292 ексклузивни предмети како: накит, предмети со ...

„Казахстанскиот Тутанкамон“ во Археолошкиот музеј

+инфо - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј во Скопје, вечерва е отворена казахстанската изложба „Великата стена: Историја и култура“, во чиј фокус е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“ кого научниците го идентификувале како 18-годишен ...

Златен воин од територијата во Казахстан каде што војувал Александар Велики – во Скопје

Вечер - 10.07.2019

Како што посочува Нуразкхан Алмаз Шајкенович, директор на Националниот музеј на Казахстан, „Златниот човек“ од 5 век пред. н.е. се смета за симбол на Казахстан, откритие на векот. Научниците го идентификуваат како 18-годишен воин на народот Сака.

Казахстанската изложба „Великата степа: историја и култура“ од утре во Археолошкиот музеј

1tv - 10.07.2019

Во Археолошкиот музеј утревечер во 19 часот ќе биде отворена изложба за културното наследство на Казахстан – „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на таа азиска земја. Во фокусот на изложбата е Златниот човек од 5 век п.н.е.

Отворена казахстанската изложба „Великата стена: Историја и култура“ во Археолошкиот музеј“

Опсервер - 12.07.2019

Во Археолошкиот музеј во Скопје, вечерва е отворена казахстанската изложба „Великата стена: Историја и култура“, во чиј фокус е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“ кого научниците го идентификувале како 18-годишен ...

Казахстанската изложба „Великата степа: историја и култура“ од утре во Археолошкиот музеј

Опсервер - 10.07.2019

Во Археолошкиот музеј утревечер во 19 часот ќе биде отворена изложба за културното наследство на Казахстан – „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на таа азиска земја. Во фокусот на изложбата е Златниот човек од 5 век п.н.е.

Отворање на изложбата со Златниот човек од Казахстан

Независен - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Отворање на изложбата со Златниот човек од Казахстан

Локално - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Отворање на изложбата со Златниот човек од Казахстан

Опсервер - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Во Археолошкиот музеј отворање на изложбата со Златниот човек од Казахстан

Слободен Печат - 11.07.2019

Покрај златниот воин, изложбата ќе претстави речиси 200 други вредни археолошки наоди, меѓу кои и сребрената чаша од Исик со сè уште недешифриран натпис, значајна зашто сведочи дека писменост во Великата степа во централна Азија постоела и пред три ...

Отворање на изложбата со Златниот човек од Казахстан

А1 On - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Отворање на изложбата со Златниот човек од Казахстан

1tv - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Казахстанската изложба „Великата степа: историја и култура“ од денес во Археолошкиот музеј

Радио МОФ - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечерва во 19 часот ќе биде отворена изложба за културното наследство на Казахстан – „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на таа азиска земја. Во фокусот на изложбата е Златниот човек од 5 век п.н.е.

Отворање на изложбата со Златниот човек од Казахстан

Скопје инфо - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Вечерва во Археолошкиот музеј во Скопје: Златниот човек од Казахстан

Денешен - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Казахстанската изложба „Великата степа: историја и култура“ од денес во Археолошкиот музеј

Република - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Вечер отворање на изложбата со „Златниот човек“ од Казахстан

МКД - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Отворање на изложбата со Златниот човек од Казахстан

MakPress - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степа: историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.

Вечер отворање на изложбата со „Златниот човек“ од Казахстан, весплатен влез

Студенти - 11.07.2019

Во Археолошкиот музеј вечер во 19 часот ќе биде отворена изложбата „Великата степ историја и култура“ од Националниот музеј на Казахстан, на која главен експонат е Златниот човек од 5 век п.н.е. познат како „казахстански Тутанкамон“.