TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се бараат повисоки плати за воспитувачките

Алсат-М - 02.09.2017

Синдикатот и министерката за труд дебатираа за владината одлука за воведување втората смена за административците. Синдикалците побараа повисоки плати за воспитувачките во градинките и отворање нови работни места.

СОНК: Избрзана одлука за двосменско работење на градинките

24 Вести - 02.09.2017

„Одлуката за двосменско работење на градинките е добра, но е избрзана, бидејќи може да значи продолжување на работното време на воспитувачите“, реагираат од Синдикатото на образованието и ...

СОНК: двосменското работење на градинките може да предизвика кршење на колективните договори

Алфа - 02.09.2017

Одлуката за двосменско работење на градинките е избрзана, смета самостојниот синдикат за образование и наука. Одлуката за двосменско работење на градинките е избрзана, смета самостојниот синдикат за образование и наука.

СОНК: Двосменското работење на градинките е избрзано

Сител - 02.09.2017

СОНК предупредува да не се злоупотребува работното време на вработените во градинките заради воведувањето втора смена. Негувателките и воспитувачките да не се задржуваат во установите дополнителнителни работни часови да се грижат за децата и ...

СОНК: Избрзана одлука за двосменско работење на градинките

Фокус - 02.09.2017

Одлуката за двосменско работење на градинките е добра, но е избрзана, бидејќи може да значи продолжување на работното време на воспитувачите“, реагираат од Синдикатото на образованието и науката.

СОНК: Предлогот за воведувањето на втора смена во градинките е избрзан од страна на Владата, а со тоа ќе се зголеми и ...

Курир - 02.09.2017

На денешната седница на СОНК се дискутираше за актуелните состојби во дејностите кои што ги покрива СОНК, а тоа се детската заштита, образование и култура, а особено се стави акцент на последните случувања околу воведувањето на втората смена во ...

Сите дилеми околу двосменското работење на градинките

еМагазин - 02.09.2017

Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките од итен и неодложен карактер, општините може да вложат во потребите на нивните граѓани кои ги опслужуваат како општина и да го зголемат бројот на вработени, а ...

СОНК: двосменското работење на градинките може да предизвика кршење на колективните договори

Скопје24 - 02.09.2017

Одлуката за двосменско работење на градинките е избрзана, смета самостојниот синдикат за образование и наука. Градинките не се подготвени ниту кадровски, ниту организациски – смета претседателот на СОНК Јаким Неделковски.

СОНК: Предлогот за воведувањето на втора смена во градинките е избрзан

Нетпрес - 02.09.2017

Апелираме до Министерството за труд и социјална политика да направи уште еден напор за да минималната плата помине по процедура и да се донесе на економско социјален совет и да се разгледа можноста за утврдување на минималната плата и усогласување ...

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките, согласност од МТСП по изборите

А1 On - 02.09.2017

Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките од итен и неодложен карактер, општините може да вложат во потребите на нивните граѓани кои ги опслужуваат како општина и да го зголемат бројот на вработени, а ...

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките, согласност од МТСП по изборите

Press24 - 02.09.2017

Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките од итен и неодложен карактер, општините може да вложат во потребите на нивните граѓани кои ги опслужуваат како општина и да го зголемат бројот на вработени, а ...

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките

Макфакс - 02.09.2017

Општините ќе моѓе да го зголемат бројот на вработени во градинките и во предизборен период, доколку има потреба за дополнителни вработувања од итен и неодложен карактер. Министерство за труд и социјална политика по изборниот период ќе даде ...

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките, согласност од МТСП по изборите...

Н.Македонија - 02.09.2017

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките, согласност од МТСП по изборите Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките од итен и неодложен карактер, општините може да вложат ...

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките, согласност од МТСП по изборите

Локално - 02.09.2017

Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките од итен и неодложен карактер, општините може да вложат во потребите на нивните граѓани кои ги опслужуваат како општина и да го зголемат бројот на вработени, а ...

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките, согласност од МТСП по изборите

Сител - 02.09.2017

Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките од итен и неодложен карактер, општините може да вложат во потребите на нивните граѓани кои ги опслужуваат како општина и да го зголемат бројот на вработени, а ...

Втора смена во градинките – Царовска: Граѓаните имаат потреба, ќе има вработување нов кадар

ТВ21 - 02.09.2017

Без разлика што ние мислиме дека воведувањето на втора смена во градинките е добра идеја, сметаме дека станува збор за избрзана одлука, изјави денеска претседателот на синдикатот за образование наука и култура, Јоаким Неделков.

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките, согласност од МТСП по изборите

Либертас - 02.09.2017

Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките од итен и неодложен карактер, општините може да вложат во потребите на нивните граѓани кои ги опслужуваат како општина и да го зголемат бројот на вработени, а ...

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките, согласност по изборите

МКД - 02.09.2017

Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките од итен и неодложен карактер, општините може да вложат во потребите на нивните граѓани кои ги опслужуваат како општина и да го зголемат бројот на вработени, а ...

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките, согласност од МТСП по изборите

МК News - 02.09.2017

Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките од итен и неодложен карактер, општините може да вложат во потребите на нивните граѓани кои ги опслужуваат како општина и да го зголемат бројот на вработени, а ...

Царовска: Општините може да го зголемат бројот на вработени во градинките

Нетпрес - 03.09.2017

Организацијата е оставена на градинката и општината и треба само да не известат. Ние ги прибираме сите податоци како ќе се организираат меѓу себе, вели Царвска Во овој предизборен период доколку има потреба за дополнителни вработувања во градинките ...