TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НЛБ, кредити за поттикнување на инвестиции за енергетска ефикасност

Алсат-М - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој и НЛБ банка потпишаа договор за финансиски пакет во вредност од осум милиони евра. Кредитните линии обезбедени од НЛБ банка ќе бидат за поттикнување на инвестиции за енергетска ефикасност и за подобрување на ...

Аргир: Станбените кредити продолжија со супер динамика, кога ќе се земе предвид дека работиме во невидена криза

еМагазин - 16.09.2020

Претседателот на УО на НЛБ Банка, Антонио Аргир вели дека порастот на потрошувачки кредити на физички лица од година во година е 9,1 процент, но изненадување се станбените кредити, за кои банките, во услови на ковид-кризата биле песимисти.

И покрај кризата банкарскиот сектор стабилен

Телма - 16.09.2020

Ковид кризата е здравствена, но банкарскиот систем остана стабилен и со доверба без да дозволи кризата да стане финансиска, тврди директорот на НЛБ Банка Антонио Аргир. Се бараат и потрошувачки и станбени кредити, а во вториот бран е дозволено ...

ЕБОР и НЛБ Банка Скопје со здружени сили за поддршка на корпоративниот сектор и населението

ТВ21 - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) иНЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за поддршка на македонските претпријатија. Финансискиот пакет се состои од: Со цел справување со пандемијата предизвикана од Covid 19 ...

ЕБОР и НЛБ банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони евра за поддршка на македонските ...

24 Вести - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој и НЛБ банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони евра за поддршка на македонските претпријатија. Финансискиот пакет се состои од кредитна линија од 5 милиони евра од програмата за поддршка на ...

Аранитаси од ЕБОР: Работиме со повеќе банки за дополнителна поддршка на домашните фирми

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Европската банка за обнова и развој размислува за дополнителна поддршка преку кредити за домашните компании во услови на ковид кризата. На тоа, според претставникот на ЕБОР во државава, се работи со повеќе банки, а ...

Многу клиенти се со 100 денари на сметка: Се подигнуваат заштедите од пропаднатата Еуростандард банка

Фактор - 16.09.2020

Има мали гужви но исплатата на депозитите на клиентите на Еуростандард банка тече нормално и без проблеми, изјави денеска Антонио Аргир, претседател на Управниот одбор на НЛБ Банка. Оваа банка впрочем е една од четирите домашни банки преку кои се ...

Осум милиони евра од НЛБ Банка и ЕБОР за нови кредити за граѓаните и фирмите

Фактор - 16.09.2020

Домаќинствата и малите и средни претпријатија се идните корисници на поволни кредии од НЛБ Банка која денеска потпиша договор со Европската банка за обнова и развој за две кредитни линии во вкупна вредност од осум милиони евра.

НЛБ банка обезбеди 8 милиони евра од ЕБОР за „зелени“ кредити за домаќинствата и за конкурентност на фирмите

Независен - 16.09.2020

НЛБ банка и Европската банка за обнова и развој денес промовираа две нови кредитни линии во вкупен износ од 8 милиони евра наменети за зголемување на конкурентноста на компаниите и за подобрување на енергетската ефикасност во резиденцијалниот сектор.

Кредити од ЕБОР преку НЛБ Банка Скопје за конкурентноста и енергетска ефикасност

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Осум милиони евра преку две кредитни линии што ги обезбеди НЛБ банка од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ќе бидат на располагање за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за ...

Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ, заинтересирани за соработка со „Пошта“

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ Банка, пројавиле интерес за услугите за платен промет што се реализираат преку „Пошта“, а што досега ги извршуваше „Еуростандард“ банка.

Осум милиони евра за енергетска ефикасност на домаќинствата и конкурентност на фирмите

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија.

Најголем дел од граѓаните кои се обесштетуваат преку НЛБ Банка, имале до 100 денари на сметка во Еуростандард банка

еМагазин - 16.09.2020

Исплатата на обесштетувањето на граѓаните кои имале сметки во „Еуростандард банка“ поминува во најдобар ред во НЛБ Банка, одговори денеска на новинарско прашање претседателот на Управниот одбор на НЛБ Банка, Антонио Аргир .

Осум милиони евра за енергетска ефикасност на домаќинствата и конкурентност на фирмите

Локално - 16.09.2020

Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија.

Осум милиони евра за енергетска ефикасност на домаќинствата и конкурентност на фирмите

Канал5 - 16.09.2020

Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија.

Осум милиони евра за енергетска ефикасност на домаќинствата и конкурентност на фирмите

Либертас - 16.09.2020

Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија.

Осум милиони евра за енергетска ефикасност на домаќинствата и конкурентност на фирмите

Бизнис Вести - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 (МИА) – Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија.

Обезбедени 8 милиони евра за кредитни линии за енергетска ефикасност за домаќинствата и конкурентост на компаниите

+инфо - 16.09.2020

Договорите за кредитните линии денеска ги потпишаа Антонио Аргир, претседател на Управниот одбор на НЛБ Банка Скопје и Анди Аранитаси, претставник на ЕБОР за Северна Македонија. Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за ...

Осум милиони евра за енергетска ефикасност на домаќинствата и конкурентност на фирмите

Телма - 16.09.2020

Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија.

НЛБ банка обезбеди осум милиони евра за енергетска ефикасност на домаќинствата и конкурентност на фирмите

Вечер Прес - 16.09.2020

Условите за кредитите ќе бидат објавени во текот на следните два дена. Генерално, кај правните лица периодот на отплата ќе биде пет години, со грејс период од една година. Каматните стапки ќе се движат од 3 до 5 проценти.

НЛБ банка обезбеди 8 милиони евра за „зелени“ кредити за домаќинствата и за конкурентност на фирмите

Нетпрес - 16.09.2020

Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија.

НЛБ Банка влегува во трка за услугите на „Пошта“

+инфо - 16.09.2020

Првиот човек на НЛБ Банка, Антонио Аргир се надева дека недостатокот на услуги што ги даваше „Пошта“ наскоро ќе се надомести. Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ Банка, пројавиле интерес за услугите за платен промет што се реализираат преку „Пошта“, а што ...

Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ, заинтересирани за соработка со „Пошта”

24Инфо - 16.09.2020

Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ Банка, пројавиле интерес за услугите за платен промет што се реализираат преку „Пошта”, а што досега ги извршуваше „Еуростандард” банка. Првиот човек на НЛБ Банка, Антонио Аргир се надева дека недостатокот на услуги што ...

Повеќе банки заинтересирани за соработка со „Пошта“

Локално - 16.09.2020

Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ Банка, пројавиле интерес за услугите за платен промет што се реализираат преку „Пошта“, а што досега ги извршуваше „Еуростандард“ банка. Првиот човек на НЛБ Банка, Антонио Аргир се надева дека недостатокот на услуги што ...

Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ, заинтересирани за соработка со „Пошта“

Независен - 16.09.2020

Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ Банка, пројавиле интерес за услугите за платен промет што се реализираат преку „Пошта“, а што досега ги извршуваше „Еуростандард“ банка. Првиот човек на НЛБ Банка, Антонио Аргир се надева дека недостатокот на услуги што ...

Кредити од ЕБОР преку НЛБ Банка Скопје за конкурентноста и енергетска ефикасност

Телма - 16.09.2020

Осум милиони евра преку две кредитни линии што ги обезбеди НЛБ банка од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ќе бидат на располагање за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на ...

Неколку банки, меѓу кои и НЛБ банка, заинтересирани да го преземат бизнисот на „Еуростандард“ со Пошта

Скопје24 - 16.09.2020

Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ Банка се интересираат за услугите за платен промет што се реализираат преку „Пошта“, а што досега ги извршуваше „Еуростандард“ банка. Првиот човек на НЛБ Банка, Антонио Аргир се надева дека недостатокот на услуги што ги ...

Аргир: Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ, заинтересирани за соработка со „Пошта“

Либертас - 16.09.2020

– Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ Банка, пројавиле интерес за услугите за платен промет што се реализираат преку „Пошта“, а што досега ги извршуваше „Еуростандард“ банка. Првиот човек на НЛБ Банка, Антонио Аргир се надева дека недостатокот на услуги ...

Кредити од ЕБОР преку НЛБ Банка Скопје за конкурентноста и енергетска ефикасност

Либертас - 16.09.2020

– Осум милиони евра преку две кредитни линии што ги обезбеди НЛБ банка од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ќе бидат на располагање за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на ...

ЕБОР и НЛБ Банка потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони евра за поддршка на претпријатијата

еМагазин - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони евра за поддршка на македонските претпријатија. Финансискиот пакет се состои од две кредитни линии и тоа, кредитна линија од 5 милиони ...

Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ, заинтересирани за соработка со „Пошта”

Бизнис Вести - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 (МИА) – Повеќе банки, меѓу кои и НЛБ Банка, пројавиле интерес за услугите за платен промет што се реализираат преку „Пошта”, а што досега ги извршуваше „Еуростандард” банка.

ЕБОР и НЛБ Банка Скопје со здружени сили за поддршка на корпоративниот сектор и населението

Денар - 16.09.2020

Финансискиот пакет ќе ги поддржи конкурентноста и енергетската ефикасност Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за поддршка на македонските претпријатија.

Аранитаси од ЕБОР: Работиме со повеќе банки за дополнителна поддршка на домашните фирми

Нова ТВ - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој размислува за дополнителна поддршка преку кредити за домашните компании во услови на ковид кризата. На тоа, според претставникот на ЕБОР во државава, се работи со повеќе банки, а инвестиците би достигнале над 40 ...

Аранитаси од ЕБОР: Работиме со повеќе банки за дополнителна поддршка на домашните фирми

Вечер Прес - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој размислува за дополнителна поддршка преку кредити за домашните компании во услови на ковид кризата. На тоа, според претставникот на ЕБОР во државава, се работи со повеќе банки, а инвестиците би достигнале над 40 ...

ЕБОР работи со повеќе македонски банки за нови кредити за домашните фирми

А1 On - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој размислува за дополнителна поддршка преку кредити за домашните компании во услови на ковид кризата. На тоа, според претставникот на ЕБОР во државава, се работи со повеќе банки, а инвестиците би достигнале над 40 ...

ЕБОР и НЛБ Банка Скопје со здружени сили за поддршка на корпоративниот сектор и населението

4NEWS - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за поддршка на македонските претпријатија. Финансискиот пакет се состои од: Со цел справување со пандемијата предизвикана од Covid 19 ...

Аранитаси од ЕБОР: Работиме со повеќе банки за дополнителна поддршка на домашните фирми

Либертас - 16.09.2020

– Европската банка за обнова и развој размислува за дополнителна поддршка преку кредити за домашните компании во услови на ковид кризата. На тоа, според претставникот на ЕБОР во државава, се работи со повеќе банки, а инвестиците би достигнале над 40 ...

Аранитаси од ЕБОР: Работиме со повеќе банки за дополнителна поддршка на домашните фирми

Канал5 - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој размислува за дополнителна поддршка преку кредити за домашните компании во услови на ковид кризата. На тоа, според претставникот на ЕБОР во државава, се работи со повеќе банки, а инвестиците би достигнале над 40 ...

ЕБОР и НЛБ Банка Скопје со финансиски пакет за поддршка на конкурентноста и енергетската ефикасност

CivilMedia - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за поддршка на македонските претпријатија. Финансискиот пакет се состои од: · Кредитна линија од 5 милиони ЕУР од Програмата за ...

ЕБОР и НЛБ Банка Скопје потпишаа финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за корпоративниот сектор и населението

Иновативност - 16.09.2020

Финансискиот пакет се состои од: Со цел справување со пандемијата предизвикана од Covid 19 вирусот, во нашата земја беа преземени ригорозни мерки, а кризата имаше негативно влијание на економијата во целост.

НЛБ Банка и ЕБОР со здружени сили за поддршка на биснисот и граѓаните

Канал5 - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој и НЛБ Банка потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони евра за поддршка на македонските претпријатија. Финансискиот пакет се состои две кредитни линии, 5 милиони евра од програма за поддршка на ...

ЕБОР и НЛБ Банка Скопје со здружени сили за поддршка на корпоративниот сектор и населението

Фактор - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) иНЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за поддршка на македонските претпријатија . Финансискиот пакет се состои од: · Кредитна линија од5 милиони ЕУР од Програмата за ...

ЕБОР и НЛБ Банка Скопје со здружени сили за поддршка на корпоративниот сектор и населението

Н.Македонија - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за поддршка на македонските претпријатија. Финансискиот пакет се состои од: Со цел справување со пандемијата предизвикана од ковид-19 ...

Осум милиони евра за енергетска ефикасност на домаќинствата и конкурентност на фирмите

MakPress - 16.09.2020

Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија.

ЕБОР и НЛБ Банка Скопје со здружени сили за поддршка на корпоративниот сектор и населението

Црнобело - 16.09.2020

Финансискиот пакет ќе ги поддржи конкурентноста и енергетската ефикасност Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за поддршка на македонските претпријатија.

ЕБОР најавува поддршка за домашните фирми од 40 милиони евра

Независен - 16.09.2020

Европската банка за обнова и развој размислува за дополнителна поддршка преку кредити за домашните компании во услови на ковид кризата. На тоа, според претставникот на ЕБОР во државава, се работи со повеќе банки, а инвестиците би достигнале над 40 ...