TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Споменикот на природата, Вевчанските извори, со нов план за управување

Макфакс - 12.09.2019

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини заедно со евроамбасадорот Самуел Жбогар, постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) Нарине Сахакјан и министерот за локална самоуправа Горан Милески ...

Споменикот на природата Вевчански извори вратен на владение на Општината

Вечер - 12.09.2019

Општина Вевчани ги доби ингеренциите да управува со Споменикот на природата „Вевчански извори“, односно со просторот од изворите се до границата со соседна Албанија. Пред Советот на Општината и во присуство на ресорниот министер за животна средина и ...

Одбрани 16 идеи на хакатонот за решенија за општинските предизвици

Сител - 11.09.2019

Хакатон за поддршка на локалните таленти во надминување на општинските предизвици отворен за сите претприемачи во државата се одржува денеска, а ќе продолжи и утре во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата ...

Вевчански извори со нов план за управување

Н.Македонија - 12.09.2019

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини заедно со евроамбасадорот Самуел Жбогар, постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) Нарине Сахакјан и министерот за локална самоуправа Горан Милески ...

Пендаровски ја прими постојаната претставничка на УНДП, Нарине Сахакјан

24Инфо - 11.09.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска ја прими постојаната претставничка на програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Нарине Сахакјан. На средбата, претставничката на УНДП го информираше претседателот ...

По две децении споменикот на природа Вевчански извори вратен на владение на Општината

OhridNews - 12.09.2019

Советот на Општина Вевчани денеска го усвои Планот за управување со Вевчанските извори, со што и формално овој споменик на природата заштитен со закон по цели дваесет години е вратен во владение на општината.

Хакатон во Скопје за решенија за надминување локални развојни предизвици

Локално - 11.09.2019

Во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата за иновации од Тел Авив- Израел „Креаторс“,денеска и утре во Скопје организираат хакатон отворен за сите претприемачи во државата.

Одбрани 16 идеи на хакатонот за решенија за општинските предизвици

Независен - 11.09.2019

Хакатон за поддршка на локалните таленти во надминување на општинските предизвици отворен за сите претприемачи во државата се одржува денеска, а ќе продолжи и утре во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата ...

Пендаровски ја прими постојаната претставничка на УНДП

+инфо - 11.09.2019

Претседателот на државата Стево Пендаровски, денеска ја прими постојаната претставничка на програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Нарине Сахакјан. На средбата, соопшти Кабинетот на претседателот на РСМ, претставничката на УНДП го ...

Хакатон во Скопје за решенија за надминување локални развојни предизвици

ММС - 11.09.2019

Во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата за иновации од Тел Авив- Израел „Креаторс”,денеска и утре во Скојпе организираат хакатон отворен за сите претприемачи во државата.

Одбрани 16 идеи на хакатонот за решенија за општинските предизвици

Локално - 11.09.2019

Хакатон за поддршка на локалните таленти во надминување на општинските предизвици отворен за сите претприемачи во државата се одржува денеска, а ќе продолжи и утре во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата ...

Пендаровски ја прими претставничката на УНДП

Слободен Печат - 11.09.2019

Двајцата соговорници изразија задоволство од воспоставената плодна соработка меѓу Македонија и мисијата на УНДП изразена низ голем број успешно реализирани проекти и иницијативи, кои непосредно влијаат врз подобрувањето на целокупниот квалитет на ...

Хакатон во Скопје за решенија за надминување локални развојни предизвици

Опсервер - 11.09.2019

Во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата за иновации од Тел Авив- Израел „Креаторс“,денеска и утре во Скојпе организираат хакатон отворен за сите претприемачи во државата.

Одбрани 16 идеи на хакатонот за решенија за општинските предизвици

4NEWS - 11.09.2019

Хакатон за поддршка на локалните таленти во надминување на општинските предизвици отворен за сите претприемачи во државата се одржува денеска, а ќе продолжи и утре во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата ...

Пендаровски ја прими постојаната претставничка на УНДП

Канал5 - 11.09.2019

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски, денеска ја прими постојаната претставничка на програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Нарине Сахакјан. На средбата, соопшти Кабинетот на претседателот на РМ, претставничката на УНДП ...

Хакатон во Скопје за решенија за надминување локални развојни предизвици

Нетпрес - 11.09.2019

Во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата за иновации од Тел Авив- Израел „Креаторс“,денеска и утре во Скојпе организираат хакатон отворен за сите претприемачи во државата.

Одбрани 16 идеи на хакатонот за решенија за општинските предизвици

Опсервер - 11.09.2019

Хакатон за поддршка на локалните таленти во надминување на општинските предизвици отворен за сите претприемачи во државата се одржува денеска, а ќе продолжи и утре во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата ...

Пендаровски ја прими постојаната претставничка на УНДП

Локално - 11.09.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска ја прими постојаната претставничка на програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Нарине Сахакјан. На средбата, соопшти Кабинетот на претседателот на РСМ, ...

Хакатон во Скопје за решенија за надминување локални развојни предизвици

1tv - 11.09.2019

Во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата за иновации од Тел Авив- Израел „Креаторс“,денеска и утре во Скопје организираат хакатон отворен за сите претприемачи во државата.

16 идеи за подобрување на општинските услуги

+инфо - 11.09.2019

Како што информира постојата претставничка на УНДП Нарине Сахакјан, за еден месец примиле повеќе од 40 апликации и работејќи со тимовите одбрале 16 интересни идеи на кои ќе работат за понатаму да бидат применети.

Пендаровски ја прими постојаната претставничка на УНДП

Опсервер - 11.09.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска ја прими постојаната претставничка на програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Нарине Сахакјан. На средбата, соопшти Кабинетот на претседателот на РСМ, ...

Преку Хакатон до решенија за надминување локални развојни предизвици во Скопје

MakPress - 11.09.2019

Во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата за иновации од Тел Авив- Израел „Креаторс“,денеска и утре во Скојпе организираат хакатон отворен за сите претприемачи во државата.

Одбрани 16 идеи на хакатонот за решенија за општинските предизвици

Слободен Печат - 11.09.2019

Првите три општини-партнери во пилот проектот се Велес, Гостивар и Струмица. Хакатон за поддршка на локалните таленти во надминување на општинските предизвици отворен за сите претприемачи во државата се одржува денеска, а ќе продолжи и утре во ...

Претседателот Пендаровски ја прими постојаната претставничка на УНДП, Нарине Сахакјан

Бизнис Вести - 11.09.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска ја прими постојаната претставничка на програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Нарине Сахакјан. На средбата, претставничката на УНДП го информираше претседателот ...

Одбрани 16 идеи на хакатонот за решенија за општинските предизвици

MakPress - 11.09.2019

Хакатон за поддршка на локалните таленти во надминување на општинските предизвици отворен за сите претприемачи во државата се одржува денеска, а ќе продолжи и утре во организација на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Лабораторијата ...

Пендаровски ја прими постојаната претставничка на УНДП, Нарине Сахакјан

Скопје1 - 11.09.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска ја прими постојаната претставничка на програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Нарине Сахакјан. На средбата, претставничката на УНДП го информираше претседателот ...