TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На крајот на декември ќе почне извлекувањето на згурата од велешката Топилница

А1 On - 10.10.2019

Вработени и ангажирани работници и екипи на „Кепс Монт Груп“ ДОО Скопје со специјални камиони со кади покриени со специјални церади, кон крајот на декември годинава ќе започнат со транспорт на првите количества на тогаш извлечена минерална техногена ...

Сопственикот на депонијата со згура кај Велес ја доби Б-еколошката дозвола, транспортот ќе почне оваа година

Сакам да кажам - 10.10.2019

Компанијата „Кепс моунт груп“ ја доби Б-еколошката дозвола со која може да ја дислоцира троската од згура, резултат на 30-годишната работа на Топилницата. Инвеститорот кажа дека во тек се подготвителни работи и првите камиони товарени со згура ...

Црниот рид со троска во близина на велешката топилница може да предизвика свлечиште

24 Вести - 09.10.2019

Велешани имале огромна среќа што ридот со троска досега не се свлекол и не предизвикал затрупување на куќи, земјоделско земјиште, па дури и на реката Вардар, трвди Ранко Шчекиќ, првиот човек на српската компанија Кепс монт груп, која ќе ја ...

За два до три месеци ќе треба да започне ископот и транспортот на 1,8 милиони тони троска од топилничарската депонија ...

ММС - 09.10.2019

Толку време е потребно за поставување на затворена инсталација што ќе ја црпи оловно – цинковата троска од депонијата. Ископаната троска ќе се товара во камиони и носи низ градските улици до семафорите па преку населбата Шорка и по автопатот ...

Згурата од велешката Топилница ќе почне да се отстранува до крајот на годината

Сител - 09.10.2019

Кон крајот на годината ќе почне расчистување на депонијата од згура близу велешката Топилница. Концесионерот откако ја доби потребната дозвола прави последните подготовки пред да се почне со отстранувањето. -Ова зад мене не е природна планина.

Српска компанија ќе ја расчистува депонијата со згура во Велес

Сител - 09.10.2019

Кон крајот на годината ќе почне да се остранува депонијата со згура во Велес. Српската компанија ја доби "Б интегрираната дозвола" и во моментот се прават последните подготовки за отпочнување на екслоатација.

На крајот на декември ќе почне извлекувањето на згурата од велешката Топилница

Канал5 - 10.10.2019

Првично техногената суровина ќе се транспортира со по два камиона на час или 50 – тина камиони во текот на 24 часа. Вработени и ангажирани работници и екипи на „Кепс Монт Груп" ДОО Скопје со специјални камиони со кади покриени со специјални церади, ...

На крајот на декември ќе почне извлекувањето на згурата од велешката Топилница

Опсервер - 10.10.2019

Фирмата веќе започна со подготвителните работи, а на локаци ја ќе се инсталираат сите потребни машини и опрема. Ќе се инсталира и подвижната монтажна техничка линија -транспортни ленти: по две за утовар и две за истовар на суровината, покриени со ...

„Црниот рид“ од Велес четири години ќе патува кон Малезија

+инфо - 10.10.2019

Во 1,8 милиони тони „Црниот рид“ од велешката Топилница има од 6 до 9,8 проценти цинк, од 2,2 до 3,4 проценти олово и железо од 1,25 проценти. Вработени и ангажирани работници и екипи на „Кепс Монт Груп“ ДОО Скопје со специјални камиони со кади ...

На крајот на декември ќе почне извлекувањето на згурата од велешката Топилница

Либертас - 10.10.2019

Вработени и ангажирани работници и екипи на „Кепс Монт Груп“ ДОО Скопје со специјални камиони со кади покриени со специјални церади, кон крајот на декември годинава ќе започнат со транспорт на првите количества на тогаш извлечена минерална техногена ...

Ќе се чистaт 1,8 милиони тони згура од велешката Топилница и ќе се носат во Малезија

МКД - 10.10.2019

Вработени и ангажирани работници и екипи на „Кепс монт груп" ДОО Скопје со специјални камиони со кади покриени со специјални церади, кон крајот на декември годинава ќе започнат со транспорт на првите количества на тогаш извлечена минерална техногена ...

На крајот на декември ќе почне извлекувањето на згурата од велешката Топилница

MakPress - 10.10.2019

Вработени и ангажирани работници и екипи на „Кепс Монт Груп“ ДОО Скопје со специјални камиони со кади покриени со специјални церади, кон крајот на декември годинава ќе започнат со транспорт на првите количества на тогаш извлечена минерална техногена ...