TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра

Бриф - 05.08.2021

Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра што е за 39,1 отсто повеќе во споредба со истиот период лани. Увозот, пак, изнесува 286.095.298.000 денари или 4,64 милијарди ...

Извозот во првото полугодие бележи пораст од 51,8 отсто во однос на лани

Мета - 05.08.2021

Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Северна Македонија во периодот од јануари до јуни 2021 година, изнесувала 4.107.745.000 американски долари и бележи пораст од 51,8 отсто во однос на истиот период од претходната година, информира ...

Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра, за 39,1 отсто повеќе од лани

Независен - 05.08.2021

Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра што е за 39,1 отсто повеќе во споредба со истиот период лани. Увозот, пак, изнесува 286.095.298.000 денари или 4,64 милијарди ...

Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра

Канал5 - 05.08.2021

Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра што е за 39,1 отсто повеќе во споредба со истиот период лани. Увозот, пак, изнесува 286.095.298.000 денари или 4,64 милијарди ...

Во првите шест месеци од годинава извозот изнесува 3,4 милијарди евра

Слободен Печат - 05.08.2021

Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра што е за 39,1 отсто повеќе во споредба со истиот период лани. Увозот, пак, изнесува 286.095.298.000 денари или 4,64 милијарди ...

ДЗС: Прво полугодие на 2021, раст на извозот за 39,1%, увозот пораснал за 38,7%

CivilMedia - 05.08.2021

Вкупната вредност на извозот на стоки од Северна Македонија, во периодот јануари – јуни 2021 година, изнесува 210 122 464 илјади денари и бележи пораст од 39.1 % во однос на истиот период од претходната година, соопшти денеска Државниот завод за ...

Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра

Опсервер - 05.08.2021

– Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра што е за 39,1 отсто повеќе во споредба со истиот период лани. Увозот, пак, изнесува 286.095.298.000 денари или 4,64 ...

Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра

Вечер Прес - 05.08.2021

Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра што е за 39,1 отсто повеќе во споредба со истиот период лани. Увозот, пак, изнесува 286.095.298.000 денари или 4,64 милијарди ...

Раст од 39,1%: Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра

еМагазин - 05.08.2021

Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра, што е за 39,1 отсто повеќе во споредба со истиот период лани. Увозот, пак, изнесува 286.095.298.000 денари или 4,64 ...

Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра

+инфо - 05.08.2021

Според податоци на Државниот завод за статистика, трговскиот дефицит во првите шест месеци од годинава изнесува 75.972.834.000 денари или 1,232 милијарди евра, а покриеноста на увозот со извоз е 73,4 отсто.

Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра

MakPress - 05.08.2021

Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра што е за 39,1 отсто повеќе во споредба со истиот период лани. Увозот, пак, изнесува 286.095.298.000 денари или 4,64 милијарди ...