TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Акциите на Netflix се зголемиле по повисоките проценки на UBS

Денар - 11.01.2019

Акциите на „Netflix“ ја зголемија својата вредност со 1,5% во текот на берзанската трговија во САД, откако аналитичар од „UBS“ ја зголеми прогнозата за цената на акциите на гигантот за видео стриминг, пишува „CNBC“.

Лоши вести за сите кои гледаат Netflix, а не плаќаат за тоа

Таратур - 11.01.2019

Ако во последно време во една просторија полна со луѓе замолите да кренат рака оние кои гледаат Netflix, веројатно во воздух ќе се кренат многу, можеби и сите раце. Но, ако потоа ги замолите да кренат рака оние кои навистина плаќаат за да гледаат ...