TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Борел: Потребен е напредок на учесниците во дијалогот за состојбите во Западен Балкан

Бизнис Вести - 29.11.2023

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност, Жосеп Борел, објави дека шефовите на дипломатиите на членките на НАТО на синоќешната средба во Брисел имале важна размена на мислења за состојбите во Западен Балкан.

Жозеп Борел: “Без држава Палестина, нема да има мир за Израел“

Во Центар - 28.11.2023

Без држава Палестина нема да има мир и безбедност за Израел, порача во понеделник високиот претставник на Европската унија (ЕУ) за надворешна политика и безбедност, Жозеп Борел. Во своето обраќање на осмиот министерски форум на ЕУ за Медитеранот ( ...

Борел со остра реакција за издвојувањата нови средства на израелските власти за илегални израелски населби

MakPress - 27.11.2023

Високиот претставник на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика и потпретседател на Европската комисија Жозеп Борел денеска остро го осуди новото издвојување средства на израелската Влада за изградба на нови нелегални населби.

Борел: Потребен е напредок на учесниците во дијалогот за состојбите во Западен Балкан

MakPress - 29.11.2023

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност, Жосеп Борел, објави дека шефовите на дипломатиите на членките на НАТО на синоќешната средба во Брисел имале важна размена на мислења за состојбите во Западен Балкан.

Борел: Потребен е напредок на учесниците во дијалогот за Западен Балкан

Р.С.Европа - 29.11.2023

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност, Жосеп Борел, објави дека шефовите на дипломатиите на членките на НАТО на синоќешната средба во Брисел имале важна размена на мислења за состојбите во Западен Балкан.

Борел: Потребен е напредок на учесниците во дијалогот за состојбите во Западен Балкан

CivilMedia - 29.11.2023

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност, Жосеп Борел, објави дека шефовите на дипломатиите на членките на НАТО на синоќешната средба во Брисел имале важна размена на мислења за состојбите во Западен Балкан.

Борел: Потребен е напредок на учесниците во дијалогот за состојбите во Западен Балкан

Канал5 - 29.11.2023

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност, Жосеп Борел, објави дека шефовите на дипломатиите на членките на НАТО на синоќешната средба во Брисел имале важна размена на мислења за состојбите во Западен Балкан.

Борел: Потребен е напредок на учесниците во дијалогот за состојбите во Западен Балкан

Сител - 29.11.2023

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност, Жосеп Борел, објави дека шефовите на дипломатиите на членките на НАТО на синоќешната средба во Брисел имале важна размена на мислења за состојбите во Западен Балкан.

Борел: Потребен е напредок на учесниците во дијалогот за состојбите во Западен Балкан

Frontline - 29.11.2023

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност, Жосеп Борел, објави дека шефовите на дипломатиите на членките на НАТО на синоќешната средба во Брисел имале важна размена на мислења за состојбите во Западен Балкан.