TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рилкоски: Паралелни избори се проблем за ДИК

24 Вести - 09.02.2014

Државната изборна комисија е пред сериозен проблем, доколку во вториот круг на претседателските избори се одржат и предвремени претседателски избори. Ова во неделното интервју за Радио Слободна ...

Рилкоски – Паралелни избори проблем за ДИК

Р.С.Европа - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, вели Никола Рилкоски, претседател на ...

Рилкоски за РСЕ: Паралелни избори се проблем за ДИК

+инфо - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, во делот кадешто ќе се испомешаат датумите на ...

Никола Рилкоски: На ДИК му се натура проблем со евентуални предвремени избори

Н.Македонија - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, вели Никола Рилкоски, претседател на ...

ДИК:Нa сме подготвени за заеднички претседателски и парламентарни избори !

Локално - 09.02.2014

Подготовките во Државната изборна комисија (ДИК), барем до овој момент, се одвиваат најнормално. И пред да се објави датумот за почеток на претседателските избори, ДИК преземаше свои дејствија за што ...

Никола Рилкоски: Паралелни избори се проблем за ДИК

Lider - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да се одржат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, изјави Никола Рилкоски, претседател на ...

Рилкоски - Паралелни избори се проблем за ДИК

Inpress - 09.02.2014

Скопје, 9. февруари 2014 (ИНПРЕС) Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, вели Никола ...

Рилкоски: Паралелни избори се проблем за ДИК

Република - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, во делот кадешто ќе се испомешаат датумите на ...

Рилкоски: Ако има предвремени пармалентарни избори во вториот круг од претседателските, ќе се поклопат молкот и ...

Вест - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да се одржат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, изјави Никола Рилкоски, претседател на ...

(ВИДЕО) Рилкоски: Доколку утврдиме прекршување на Изборниот законик ќе поднесеме барања за преземање санкции

Либертас - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, вели Никола Рилкоски, претседател на ...

(ВИДЕО) Рилкоски: Паралелни избори се проблем за ДИК

А1 On - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, во делот кадешто ќе се испомешаат датумите на ...

Рилкоски: Паралелни избори се проблем за ДИК

Утрински - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, вели Никола Рилкоски, претседател на ...

Рилковски: Предвремени парламентарни избори ќе бидат проблем за ДИК

Макфакс - 09.02.2014

Пред нас ќе се појави еден сериозен проблем доколку се случат предвремени парламентарни избори заедно со вториот круг на претседателските избори, вели претседателот на ДИК Никола Рилковски во ...

Рилкоски: Паралелни избори се проблем за ДИК

Sky - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, во делот кадешто ќе се испомешаат датумите на ...

Рилковски: Паралелни избори би биле проблем за ДИК

Нетпрес - 09.02.2014

Одржување на претседателски и парламентарни избори истовремено би биле проблем за Државната изборна комисија, вели нејзиниот претседател, Никола Рилковски.

Рилковски: Предверемени и претседателски избори во исто време се проблем за ДИК

Нова ТВ - 09.02.2014

Доколку се случи предвремени парламентарни избори да отпочнат во вториот круг на претседателските избори, тогаш пред нас се јавува еден сериозен проблем, вели Никола Рилкоски, претседател на ...

Рилковски: Предвремени парламентарни избори ќе бидат проблем за ДИК

Кајгана - 09.02.2014

Пред нас ќе се појави еден сериозен проблем доколку се случат предвремени парламентарни избори заедно со вториот круг на претседателските избори, вели претседателот на ДИК Никола Рилковски во ...

Рилковски: Предвремени парламентарни избори ќе бидат проблем за ДИК

Тера - 09.02.2014

Пред нас ќе се појави еден сериозен проблем доколку се случат предвремени парламентарни избори заедно со вториот круг на претседателските избори, вели претседателот на ДИК Никола Рилковски во ...

Никола Рилкоски: Нема да подлегнам на политички притисоци и влијанија

Press24 - 08.02.2014

Државната изборна комисија селата своја енергија сега ја насочува кон непречено организирање на претседателските избори и се додека нема официјални информации за евентуални предвремени парламентарни ...

Фер избори се кога губитникот не ги оспорува резултатите

Н.Македонија - 08.02.2014

Измените во Изборниот и во Кривичниот законик, промената на претседателот на Државната изборна комисија и политичкиот дијалог што го воспоставија партиите можат да нѐ донесат од оцената „ефективни“ ...

Рилкоски: Нема да подлегнам на политички притисоци

Lider - 08.02.2014

Државната изборна комисија селата своја енергија сега ја насочува кон непречено организирање на претседателските избори и се додека нема официјални информации за евентуални предвремени парламентарни ...

Никола Рилкоски: Нема да подлегнам на политички притисоци и влијанија

Економски - 09.02.2014

Државната изборна комисија целата своја енергија сега ја насочува кон непречено организирање на претседателските избори и се додека нема официјални информации за евентуални предвремени парламентарни ...

Се зголемува бројот на гласачките места

Lider - 06.02.2014

Бројот на избирачките места во земјата од претстојните претседателски избори се зголемува за 504, така што нивниот број ќе изнесува 3.480. Досега гласањето се спроведуваше на 2.976 гласачки места.