TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За велешките тинејџери кои ширеа лажни вести за американските избори ќе се снима филм во сад

Сакам да кажам - 03.07.2020

Американската филмска платформа Квиби работи серија за лажните вести кои се проширија од Велес и нивното влијание на американските претседателски избори во 2016, објави филмското списание „ Варајети “.

Facebook лансира нова кампања што помага во препознавањето на лажни вести

Телефони.мк - 03.07.2020

Facebook почнува нова кампања со којашто ќе се обиде да ги едуцира своите корисници со цел полесно и побрзо да може да ги идентификуваат лажните вести. Во последно време социјалните мрежи се соочуваат со куп лажни вести што што се објавуваат и ...

„Квиби“ најави мини серијал за велешките лажни вести и американските избори во 2016

Радио МОФ - 02.07.2020

„Квиби“ најави серијал за „лажни вести“ и нивното влијание на изборите во САД во 2016 година Платформата за кратки филмови и серијали работи на серијата „Кликбејт“ (работен наслов), што ја разработува вистинската приказна за група на македонски ...