TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Топлото време за 50 отсто го зголеми бројот на повици и интервенции на Брза помош

Сакам да кажам - 14.08.2019

Топлото време од портокалова фаза го зголеми бројот на повици и интервенции во скопската Брза помош. Граѓаните овен што бараат медицинска помош, бараат и совети како да се справат со топлото време.

Температурата до 41-от степен, активирано портокалово ниво на опасност од високи температури

24 Вести - 13.08.2019

На најжешкиот, претпоследен ден од топлотнииот бран, какошто највуваат од УХМР, граѓаните велат дека високоите температури не се поразлични од секое лето, но дека сега стануваат неподносливи затоа што Скопје нема природно разладување.

Граѓаните овен што бараат медицинска помош, бараат и совети како да се справат со топлото време

Скопје инфо - 14.08.2019

Топлото време од портокалова фаза го зголеми бројот на повици и интервенции во скопската Брза помош. Граѓаните овен што бараат медицинска помош, бараат и совети како да се справат со топлото време.

10-сетина интервенции дневно на Брзата помош поради здравствени проблеми поврзани со топлотниот бран

Сител - 12.08.2019

Портокаловата фаза го зголеми бројот на колапси, мозочни и срцеви удари. Од кога земјава ја зафати топлотниот бран со многу високи температури екипите на скопската Брза помош секој ден интервенираат кај десетина граѓани кои се онесвестиле додека се ...

Пеколните температури ги „запалија“ повиците на брзата помош

Алфа - 12.08.2019

Цела Македонија е зафатена од пеколни горештини. Прогласена е и портокалова фаза, а пеколно време се очекува и во наредните денови. Топлотниот бран го зголеми и бројот на повици кон службата за Итна медицинска помош.

10-сетина интервенции дневно на Брзата помош поради здравствени проблеми поврзани со топлотниот бран

4NEWS - 12.08.2019

Портокаловата фаза го зголеми бројот на колапси, мозочни и срцеви удари. Од кога земјава ја зафати топлотниот бран со многу високи температури екипите на скопската Брза помош секој ден интервенираат кај десетина граѓани кои се онесвестиле додека се ...

Над десет интервенции дневно поради здравствени проблеми поврзани со топлотниот бран

Скопје инфо - 13.08.2019

Портокаловата фаза го зголеми бројот на колапси, мозочни и срцеви удари. Од кога земјава ја зафати топлотниот бран со многу високи температури екипите на скопската Брза помош секој ден интервенираат кај десетина граѓани кои се онесвестиле додека се ...