TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Струмица Литија во чест на споменот на чудотворната икона на Богородица Скоропослушничка

Сител - 24.03.2019

Струмица го одбележа споменот на пристигнувањето на чудотворната икона на Богородица Скоропослушничка. Иконата пред две години беше донесена како подарок подарок од братството на манастирот Дохијар на Света Гора.

Одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ во Струмица

Сител - 24.03.2019

На градскиот плоштад „Гоце Делчев“ во Струмица денеска беше одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“. Пред поголем број верници и граѓани се одржа молитвословие (доксологија), а во присуство на ...

Чудотворната икона на Богородица Брзопослушничка денес пред верниците на плоштадот

Курир - 24.03.2019

Струмица и струмичани го одбележуваат споменот на доаѓањето на чудотворната икона на Богородица Брзопослушничка, пред две години, дар од братството на манастирот Дохијар на Света Гора. Денеска и утре иконата носена од струмичани, кои и ја донесоа од ...

Одбележување на двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ во Струмица

Независен - 23.03.2019

Со отслужување на воскресна Вечерна богослужба во манастирот „Свети Петнаесет Тивериополски свештеномаченици“ и изнесување на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ почна одбележувањето на двегодишнината од донесувањето на оваа икона во ...

Одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка" во Струмица

MTM - 24.03.2019

На градскиот плоштад „Гоце Делчев" во Струмица денеска беше одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка". Пред поголем број верници и граѓани се одржа молитвословие (доксологија), а во присуство на ...

Чудотворната икона на Богородица денеска низ улиците на Струмица

Press24 - 24.03.2019

Струмица и струмичани го одбележуваат споменот на доаѓањето на чудотворната икона на Богородица Брзопослушничка, пред две години, дар од братството на манастирот Дохијар на Света Гора, јавува Струмицаденес.

Одбележана годишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“

MakPress - 24.03.2019

На градскиот плоштад „Гоце Делчев“ во Струмица денеска беше одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“. Пред поголем број верници и граѓани се одржа молитвословие (доксологија), а во присуство на ...

Чудотворната икона на Богородица Брзопослушничка денес пред верниците на плоштадот

Пулс24 - 24.03.2019

Струмица и струмичани го одбележуваат споменот на доаѓањето на чудотворната икона на Богородица Брзопослушничка, пред две години, дар од братството на манастирот Дохијар на Света Гора. Денеска и утре иконата носена од струмичани, кои и ја донесоа од ...

Одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ во Струмица

Локално - 24.03.2019

На градскиот плоштад „Гоце Делчев“ во Струмица денеска беше одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“. Пред поголем број верници и граѓани се одржа молитвословие (доксологија), а во присуство на ...

Чудотворната икона на Богородица Брзопослушничка денес пред верниците

Скопје24 - 24.03.2019

Струмица и струмичани го одбележуваат споменот на доаѓањето на чудотворната икона на Богородица Брзопослушничка, пред две години, дар од братството на манастирот Дохијар на Света Гора. Денеска и утре иконата носена од струмичани, кои и ја донесоа од ...

Две години од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ во Струмица

Н.Македонија - 24.03.2019

На градскиот плоштад „Гоце Делчев“ во Струмица денеска беше одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“. Пред поголем број верници и граѓани се одржа молитвословие (доксологија), а во присуство на ...

Верници се поклонуваат пред чудотворната икона на св. Богородица Брзопослушничка во Струмица

Скопје1 - 24.03.2019

Струмица и струмичани го одбележуваат споменот на доаѓањето на чудотворната икона на Богородица Брзопослушничка, пред две години, дар од братството на манастирот Дохијар на Света Гора, објави strumicanet.com.

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДВЕГОДИШНИНАТА ОД ДОНЕСУВАЊЕТО НА ИКОНАТА: Бројни се чудата на струмичката „Брзопослушничка”!

Вечер - 24.03.2019

Со молитва и со литија на која присуствуваа верници не само од Македонија туку и од соседните држави, викендов беше одбележена двегодишнината од донесувањето на иконата во Струмица. Обредот почна во саботата со отслужување на воскресна Вечерна ...

Одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ во Струмица

Алфа - 24.03.2019

На градскиот плоштад „Гоце Делчев“ во Струмица денеска беше одбележана двегодишнината од донесувањето на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“. Пред поголем број верници и граѓани се одржа молитвословие (доксологија), а во присуство на ...