TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КСС: Ќе се спротиставиме на селективната реформа во јавниот сектор

ММС - 21.02.2020

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) најавува дека ќе се спротистави на, како што соопшти денеска, нетранспаретната и селективна реформа на јавната администрација. По вчерашната изјава на министерот за информатичко општество и администрација ...

Изборите ја попречија реформата на администрацијата

Мета - 21.02.2020

Резултатите од ветувањата во јуни 2017 година на Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, дека ќе има реконструкција во администрацијата нема да ги видиме во овој мандат на владата.

Манчевски бара трпение, уште неколку месеци се пролонгира трансферот на администрацијата во приватниот сектор

ТВ21 - 20.02.2020

Во октомври минатата година министерот за информатичко општество, Дамјан Манчевски, најави дека во јануари ќе се знае колку административни службеници ќе бидат прераспределени во приватниот сектор.

ВИДЕО: Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

А1 On - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

По изборите трансфер на вработени од јавен во приватен сектор

Frontline - 20.02.2020

Заради предвремените парламентарни избори што треба да се одржат на 12 април годинава, појасни, со закон е забрането да се прави какво било преместување на вработени. Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по ...

Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

Локално - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

Опсервер - 20.02.2020

– Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

CivilMedia - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

Нетпрес - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Манчевски најави трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

iPortal - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

По изборите дел од административците ќе одат во приватен сектор

+инфо - 20.02.2020

Пакетите ги дефиниравме, ги презентиравме во јавноста, веднаш по завршување на изборите ќе започне тој процес. Малку друга е интенцијата на овие предлози затоа што еве и покрај состаноци на темата во тек на половина година, сега излегува некој ...

По изборите трансфер на вработените од јавен во приватен сектор

Фокус - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

МАНЧЕВСКИ: Трансферот на државни чиновници во приватни фирми ќе почне по изборите

Денешен - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

По изборите дел од административците ќе одат во приватен сектор

Либертас - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Преселбата на административци во приватниот сектор ќе почне по изборите

360 степени - 20.02.2020

Откако ќе завршат изборите, ќе почне преселбата на административци во приватни фирми, најави денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски. Тој рече дека процесот на префрлање вработени од јавниот во приватниот ...

Трансферот на вработени од јавен во приватен сектор ќе ги чека изборите

MakPress - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

Слободен Печат - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Сега било забрането: Првите административци ќе се префрлаат во приватен сектор по изборите

Република - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата – најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Манчевски: Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

Press24 - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

24Инфо - 20.02.2020

– Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

Вечер - 20.02.2020

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот период се забранети какви било разместувања во администрацијата, најави денеска министерот за информатичко општетсво и ...

КСС до Владата: Ќе се спротиставиме на селективната реформа во јавниот сектор

Курир - 21.02.2020

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) најавува дека ќе се спротистави на, како што соопшти денеска, нетранспаретната и селективна реформа на јавната администрација. По вчерашната изјава на министерот за информатичко општество и администрација ...

КСС: Ќе се спротивставиме на селективната реформа во јавниот сектор

iPortal - 21.02.2020

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) најавува дека ќе се спротистави на, како што соопшти денеска, нетранспаретната и селективна реформа на јавната администрација. По вчерашната изјава на министерот за информатичко општество и администрација ...

КСС: Ќе се спротиставиме на селективната реформа во јавниот сектор

24Инфо - 21.02.2020

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) најавува дека ќе се спротистави на, како што соопшти денеска, нетранспаретната и селективна реформа на јавната администрација. По вчерашната изјава на министерот за информатичко општество и администрација ...

КСС: Ќе се спротиставиме на селективната реформа во јавниот сектор

Канал5 - 21.02.2020

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) најавува дека ќе се спротистави на, како што соопшти денеска, нетранспаретната и селективна реформа на јавната администрација. По вчерашната изјава на министерот за информатичко општество и администрација ...

КСС: Ќе се спротиставиме на селективната реформа во јавниот сектор

Опсервер - 21.02.2020

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) најавува дека ќе се спротистави на, како што соопшти денеска, нетранспаретната и селективна реформа на јавната администрација. По вчерашната изјава на министерот за информатичко општество и администрација ...

КСС го прашува Манчевски: Зошто е потребен трансфер на административци а вработувате 40.000 нови

MakPress - 21.02.2020

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) најавува дека ќе се спротистави на, како што соопшти денеска, нетранспаретната и селективна реформа на јавната администрација. По вчерашната изјава на министерот за информатичко општество и администрација ...