TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сопругите на амбасадорите виткаа сарми во турската резиденција (ФОТО)

PressingTV - 21.05.2024

Турската кујна, една од највусните во светот. Ги буди сите сетила и на оние што ја конзумираат и на тие што ја подготвуваат. Толку слична на нашата, македонската, па можеби затоа нема јадење што не го спремале по дома и нашите баби и мајки.

(Видео) Вкусни сарми од лозов лист – Недела на турска кујна организирана од сопругата на амбасадорот на Турција

ММС - 21.05.2024

Денес во резиденцијата на Амбасадата на Турција во Скопје беше организиран еден необичен и симболичен натпревар за виткање сарми, традиционално турско јадење. Оваа симболична организација е по повод Неделата на турската кујна, манифестација што се ...

Недела на турската кујна во Скопје: Спој на култура, традиција и историја преку гастрономско уживање

Вечер Прес - 21.05.2024

Во резиденцијата на Амбасадата на Туркије во Скопје, вчера, по повод Неделата на турската кујна, манифестација што се реализира од 21 до 27 мај, г-ѓа Шејма Нур Улусој, сопруга на амбасадорот на Република Туркије – Н.Е.