TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Дубаи е претставена суперјахтата Esquel

Курир - 15.04.2019

Холандската компанија Oceanico на Саемот на наутика во Дубаи ја претстави својата суперјахта Esquel. Станува збор за пловило долго 105 метри опремено со дизел-електричен погон, кое своето име го добило по метеорит.

Во Дубаи претставена суперјахтата „Есквел“

Опсервер - 15.04.2019

Холандската компанија „Оушн-ко“ на Саемот за наутика во Дубаи ја претстави новата суперјахта „Есквел“, долга 105 метри и со дизел-електричен погон. Пловилото го доби името по еден метеорит, а со својот изглед потсетува на „реквизит“ од филмовите за ...

Долга 105 метри: Во Дубаи претставена суперјахтата Esquel

Кајгана - 15.04.2019

Холандската компанија Oceanco на Саемот за наутика во Дубаи ја претстави новата суперјахта Esquel. Станува збор за јахта долга 105 метри, со дизел-електричен погон. Името го доби по метеорит, а со својот изглед потсетува на пловило од филмовите за ...

ВИДЕО: Во Дубаи претставена суперјахтата „Есквел“

А1 On - 15.04.2019

Холандската компанија „Оушн-ко“ на Саемот за наутика во Дубаи ја претстави новата суперјахта „Есквел“, долга 105 метри и со дизел-електричен погон. Пловилото го доби името по еден метеорит, а со својот изглед потсетува на „реквизит“ од филмовите за ...

Во Дубаи претставена суперјахтата „Есквел“

Локално - 15.04.2019

Холандската компанија „Оушн-ко“ на Саемот за наутика во Дубаи ја претстави новата суперјахта „Есквел“, долга 105 метри и со дизел-електричен погон. Пловилото го доби името по еден метеорит, а со својот изглед потсетува на „реквизит“ од филмовите за ...

Јахта со теренски возила, хеликоптер, две подморници и затворен базен

Факултети - 15.04.2019

Холандската компанија „Оушн-ко“ на Саемот за наутика во Дубаи ја претстави новата суперјахта „Есквел“, долга 105 метри и со дизел-електричен погон. Пловилото го доби името по еден метеорит, а со својот изглед потсетува на „реквизит“ од филмовите за ...

Во Дубаи претставена суперјахтата „Есквел“

ММС - 15.04.2019

Холандската компанија „Оушн-ко“ на Саемот за наутика во Дубаи ја претстави новата суперјахта „Есквел“, долга 105 метри и со дизел-електричен погон. – Холандската компанија „Оушн-ко“ на Саемот за наутика во Дубаи ја претстави новата суперјахта ...

Во Дубаи претставена суперјахтата „Есквел“

MakPress - 15.04.2019

Холандската компанија „Оушн-ко“ на Саемот за наутика во Дубаи ја претстави новата суперјахта „Есквел“, долга 105 метри и со дизел-електричен погон. Пловилото го доби името по еден метеорит, а со својот изглед потсетува на „реквизит“ од филмовите за ...

Во Дубаи претставена суперјахтата Esquel долга 105 метри

USB - 15.04.2019

Името го доби по метеорит, а со својот изглед потсетува на пловило од филмовите за Џејмс Бонд. Со едно полнење може да мине 7.000 милји. „Ова е совршен спој на експедициско пловило и суперјахта.