TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Герила акција против несовесното паркирање во Битола

Н.Македонија - 12.07.2019

Денеска Битола осамна „украсена“ со жолти балони, закачени на неправилно паркирани возила со наслов „Ова не е паркинг“. На тој начин, со ваквата „герила акција“ битолчани го изразија својот револт од неправилното паркирање на возилата, кое стана ...

Битола им дели жолти балони на неправилно паркираните

Automedia - 12.07.2019

Од автомобилите оставени на тротоар или во првата пригода што им се видела на возачите, денес во Битола висеа жолти балони. Оваа освестувачка глетка е наменета за надлежните и изведена е како герила акција, но елегантно и ефектно.

Акција „Ова не е паркинг“ во Битола

Макфакс - 12.07.2019

Акцијата „Ова не е паркинг“ е посветена на узурпацијата на јавните површини во Битола. Граѓаните секојдневно се соочуваат со проблеми кои го ограничуваат нивното движење и ја загрозуваат нивната безбедност.

Паркирање – кај нас и во Велика Британија

Авто Магазин - 12.07.2019

Светот постојано оди напред, со што постојано се јавуваат и нови проблеми во живеењето – еден од нив е и паркирањето на возилата, кои кај нас се насекаде. Ги има на празните простори меѓу зградите, на улиците, тротоарите, па и таму кај што не смеат ...

Битола се разбуди со жолти балони

Република - 12.07.2019

Утрово Битола пожолте. Жолти балони со написот „Ова не е паркинг“ беа закачени на стотина автомобили кои непрописно беа паркирани. Граѓаните секојдневно се соочуваат со проблеми кои го ограничуваат нивното движење и ја загрозуваат нивната безбедност ...

Акција против узурпацијата на јавни површини во Битола

А1 On - 12.07.2019

Акцијата „Ова не е паркинг“ е посветена на узурпацијата на јавните површини во Битола. Граѓаните секојдневно се соочуваат со проблеми кои го ограничуваат нивното движење и ја загрозуваат нивната безбедност.

(Галерија) Со жолти балони против узурпација на јавниот простор во Битола

Независен - 12.07.2019

Автомобили паркирани на несоодветни места, по тротоари, на зелени површини, им го земаат местото за поминување на пешаците во Битола. Затоа граѓаните организираа несекојдневна акција, па на сите неправилно паркирани автомобили врзаа жолти балони на ...

[Фото] Ова не е паркинг – герила акција во Битола за ослободување на јавниот простор од автомобилите

Радио МОФ - 12.07.2019

Жолти балони со натпис “Ова не е паркинг” беа поставени на автомобили кои узурпираат јавни површини во Битола. Станува збор за герила акција со која се бара од надлежните да ги ослободат тротоарите за пешаците.

Ова не е паркинг – герила акција во Битола (ФОТО)

МКД - 12.07.2019

Жолти балони со натпис „Ова не е паркинг" беа поставени на автомобили кои узурпираат јавни површини во Битола. Станува збор за герила акција со која од надлежните се бара да ги ослободат тротоарите за пешаците.

Битолчани на автомобили врзуваа балони со „Ова не е паркинг“ (ФОТО)

+инфо - 12.07.2019

„Ова не е паркинг“ е името на најновата герила акција која се спроведува во Битола и во рамки на неа, битолчани на оние кои се погрешно паркирани на автомобилите им закачија жолти балони на кои пишува „Ова не е паркиг“.

Герила акција во Битола - Ова не е паркинг!

Окно - 12.07.2019

Жолти балони на кои пишува: „Ова не е паркинг“ се појавија на автомобилите што ги узурпираат јавните површини во Битола. Се работи за герила акција со која се бара од надлежните да ги ослободат тротоарите за пешаците.

Уметничка акција против узурпација на јавниот простор во Битола

Телма - 12.07.2019

Непрописно паркираните волиза на јавни површини во Битола, добија врзани жолти балони на кои пишува „ Ова не е паркинг“. Истоимената акција, е посветена на узурпацијата на јавните површини во Битола.

„Ова не е паркинг“ акција низ Битола

Тера - 12.07.2019

Утрово низ цела Битола осамнаа жолти балони со порака „Ова не е паркинг“. Балоните се поставени на места каде што се паркирани возила, но на несоодветно место и на јавни површини. Акцијата „Ова не е паркинг“ е посветена на узурпацијата на јавните ...

(Фото) Акција во Битола „Ова не е паркинг“

еМагазин - 12.07.2019

Битолчани организираа акција „Ова не е паркинг“ која е посветена на узурпацијата на јавните површини во Битола. „Граѓаните секојдневно се соочуваат со проблеми кои го ограничуваат нивното движење и ја загрозуваат нивната безбедност.

ГЕРИЛА АКЦИЈА ВО БИТОЛА: Ова не е паркинг (ФОТО)

Слободен Печат - 12.07.2019

Целта на оваа акција е да се изврши притисок врз надлежните односно Општина Битола и МВР сериозно да се зафатат со решавањето на овој проблем и да ги вратат колите на улиците и пешаците на тротоарите.

Акција „Ова не е паркинг“ во Битола

Денар - 12.07.2019

Акцијата „Ова не е паркинг“ е посветена на узурпацијата на јавните површини во Битола. Граѓаните секојдневно се соочуваат со проблеми кои го ограничуваат нивното движење и ја загрозуваат нивната безбедност.

Герила акција во Битола – Ова не е паркинг!

Либертас - 12.07.2019

Жолти балони на кои пишува: „Ова не е паркинг“ се појавија на автомобилите што ги узурпираат јавните површини во Битола. Се работи за герила акција со која се бара од надлежните да ги ослободат тротоарите за пешаците.

(ФОТО) Герила акција во Битола – Ова не е паркинг!

Бриф - 12.07.2019

Жолти балони на кои пишува: „Ова не е паркинг“ се појавија на автомобилите што ги узурпираат јавните површини во Битола. Се работи за герила акција со која се бара од надлежните да ги ослободат тротоарите за пешаците.