TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Продавница на чесноста“ во Швајцарија - земаш што ти треба и оставаш пари

Факултети - 22.03.2023

На швајцарските Алпи, на надморска височина од 1.370 метри, се наоѓа малото село Гимелвалд, со само 130 жители. Некои од жителите се земјоделци, некои работат во туризмот, а некои и во двете гранки.

„Продавница на чесноста“ во Швајцарија

Опсервер - 22.03.2023

Гимелвалд е мало село во јужна Швајцарија, на надморска височина од 1.363 метри, до коешто се стигнува само со жичарница. Токму овде се наоѓа и „Продавницата на чесноста“, што според официјалната интернет-страница на пансионот во чиишто рамки таа ...

Во продавница во Швајцарија нема продавачи, ниту камери- се продава на доверба (ВИДЕО)

Канал5 - 21.03.2023

Гимелвалд е мало место на планините Берн во Швајцарија, на надморска височина од 1363 метри. Токму таму е Honesty Shop, кој, според официјалната веб-страница на пансионот во кој работи, е прв од ваков вид во Европа.

„Продавница на чесноста“ во Швајцарија

Бриф - 22.03.2023

Гимелвалд е мало село во јужна Швајцарија, на надморска височина од 1.363 метри, до коешто се стигнува само со жичарница. Токму овде се наоѓа и „Продавницата на чесноста“, што според официјалната интернет-страница на пансионот во чиишто рамки таа ...

„Продавница на чесноста“ во Швајцарија

MakPress - 22.03.2023

Гимелвалд е мало село во јужна Швајцарија, на надморска височина од 1.363 метри, до коешто се стигнува само со жичарница. Токму овде се наоѓа и „Продавницата на чесноста“, што според официјалната интернет-страница на пансионот во чиишто рамки таа ...

Нема продавачи, нема камери… “Продавница на чесноста“ во Швајцарија

Либертас - 22.03.2023

Гимелвалд е мало село во јужна Швајцарија, на надморска височина од 1.363 метри, до коешто се стигнува само со жичарница. Токму овде се наоѓа и „Продавницата на чесноста“, што според официјалната интернет-страница на пансионот во чиишто рамки таа ...

„Продавница на чесноста“ во Швајцарија

ТВ21 - 22.03.2023

Гимелвалд е мало село во јужна Швајцарија, на надморска височина од 1.363 метри, до коешто се стигнува само со жичарница. Токму овде се наоѓа и „Продавницата на чесноста“, што според официјалната интернет-страница на пансионот во чиишто рамки таа ...

„Продавница на чесноста“ во Швајцарија – купувате што сакате, а потоа во плико ставате пари колку што мислите дека ...

4NEWS - 22.03.2023

Гимелвалд е мало село во јужна Швајцарија, на надморска височина од 1.363 метри, до коешто се стигнува само со жичарница. Токму овде се наоѓа и „Продавницата на чесноста“, што според официјалната интернет-страница на пансионот во чиишто рамки таа ...

„Продавница на чесноста“ во Швајцарија

Канал5 - 22.03.2023

Гимелвалд е мало село во јужна Швајцарија, на надморска височина од 1.363 метри, до коешто се стигнува само со жичарница. Токму овде се наоѓа и „Продавницата на чесноста“, што според официјалната интернет-страница на пансионот во чиишто рамки таа ...