TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КИНЕСКИТЕ ЛЕГЕНДИ СЕ ПОТВРДУВААТ!? Пронајден е целосно сочуван фосил кој личи на змеј

+инфо - 23.02.2024

Целосниот фосил, што е реткост поради неговата големина, е 5 метри долг воден рептил од тријаскиот период. „Змејот“ првпат бил идентификуван во 2003 година, но научниците досега не успеале да ја проучат целосната анатомија на животното, според ново ...

[ФОТО] Неверојатно откритие! Научниците пронашле нешто што досега не е видено

Точка - 23.02.2024

Меѓународниот тим од научници во јужна Кина открил прв комплетен фосил од воден рептил долг пет метри од периодот тријас, кој припаѓа на видот „Dinocephalosaurus orientalis“. Фосилот е стар 240 милиони години и е наречен „змеј“ бидејќи има многу ...

Откриен целосен фосил „змеј“ стар 240 милиони години

Порта - 23.02.2024

Меѓународен тим на научници во јужна Кина го откри првиот целосен фосил на воден рептил долг пет метри од периодот на Тријас кој припаѓа на видот Dinocephalosaurus orientalis. Фосилот е стар 240 милиони години и е наречен „змеј“ бидејќи има ...

Научниците открија фосил на „кинески змеј“ стар 240 милиони години

Пари - 23.02.2024

Шкотски научници во Кина открија „многу чуден“ фосил „кинески змеј“ стар 240 милиони години. Меѓународниот тим од националните музеи на Шкотска го откри своето откритие – пронајдено во провинцијата Гуижоу во јужна Кина – на Dinocephalosaurus ...

Фосил Пронајден во Кина откри пет метри долг „змеј“ стар 240 милиони години

Сакам да кажам - 23.02.2024

Научниците открија нов, неверојатно комплетен фосил на пет метри долг воден рептил од периодот Тријас. Суштеството потекнува од пред 240 милиони години и беше наречено змеј поради својот екстремно долг врат.

Научниците открија фосил на „змеј“ стар 240 милиони години

Слободен Печат - 23.02.2024

Научниците открија нов, целосен фосил од воден рептил долг 5 метри од периодот Тријас. Суштеството датира од пред 240 милиони години и е наречено „змеј“ поради екстремно долгиот врат. Се нарекува Dinocephalosaurus orientalis, вид кој првично бил ...

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Бриф - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Либертас - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Во Центар - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Канал5 - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Независен - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил диноцефалосаурус ориенталис (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Факултети - 23.02.2024

Меѓународен тим од научници откри целосен фосил на подводен рептил диноцефалосаурус ориенталис (Dinocephalosaurus orientalis) во Јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе го нарекуваат змеј бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен целосен фосил на подводен диносаурус во Кина

Сител - 23.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил диноцефалосаурус ориенталис (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.

Откриен фосил на подводен диносаурус во Кина

МКД - 24.02.2024

Меѓународен тим научници открија целосен фосил на подводен рептил „Диноцефалосаурус ориенталис“ (Dinocephalosaurus orientalis) во јужна Кина. Фосилот е стар 240 милиони години и веќе е нарекуван „змеј“, бидејќи има исклучително долг врат.