TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Објавена книга во која светската критика пишува за делото на Конески

+инфо - 23.02.2021

Еден друг добитник на „Златниот венец“, Шпанецот Хусто Хорхе Падрон, констатира дека Конески навлегува во сферата на мисловноста и интимноста, евоцирајќи ги подеднакво модерното и историското и поврзувајќи го митското со секојдневното, со јазик на ...

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Кајгана - 23.02.2021

Скопје, 23 февруари 2021 (МИА) – „Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и ...

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

24 Вести - 23.02.2021

„Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и научници од други земји кои во ...

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Независен - 23.02.2021

Манфред Јенихен во поезијата на Блаже Конески го потенцира финото чувство на национално достоинство, а пак Јон Милош неговото орфејско чувство за поезија Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години ...

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

Опсервер - 23.02.2021

– „Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и научници од други земји кои во ...

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

PressingTV - 23.02.2021

„Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и научници од други земји кои во ...

Книга со текстови за Конески од странски автори во издание на „Матица македонска“

MakPress - 23.02.2021

„Матица македонска“ објави книга со наслов „Светската критика за делото на Конески – 100 години од раѓањето на великанот од Небрегово“, во која се презентирани триесет текстови од истакнати писатели, критичари и научници од други земји кои во ...

Познатиот грчки писател Костас Валетас за Конески – „патријарх на македонското писмо“

Вечер Прес - 23.02.2021

„Без да се запознае творештвото на Конески не може да се има претстава за современиот научен, културен или општествен пејзаж на Македонија“, вели Цилина Јуда, во својата критика која е дел од книгата со наслов „Светската критика за делото на Конески ...