TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватска во последните 10 години загубила 10% од своето население, покажа пописот

Канал5 - 14.01.2022

Хрватска загуби близу 400.000 луѓе или речиси 10 отсто од населението во изминатата деценија поради емиграцијата и ниската стапка на фертилитет, според прелиминарните резултати од пописот во 2021 година објави од државната новинска агенција Хина.

Демографи: На Хрватска и се заканува најголемо намалување на бројот на населението

Вечер Прес - 14.01.2022

Демографите предупредија дека Хрватска, според првите резултати од пописот во 2021 година, забележала најголем пад на бројот на населението во споредба со претходните пописи, а до крајот на деценијата земјата би можела да има само 3,5 милиони жители.

Демографи: На Хрватска и се заканува најголемо намалување на бројот на населението

ТВ21 - 14.01.2022

Демографите предупредија дека Хрватска, според првите резултати од пописот во 2021 година, забележала најголем пад на бројот на населението во споредба со претходните пописи, а до крајот на деценијата земјата би можела да има само 3,5 милиони жители.

Поразувачки бројки на пописот во Хрватска: За една деценија, земјата загубила 400.000 жители

Слободен Печат - 14.01.2022

Демографите предупредија дека Хрватска , според првите резултати од пописот во 2021 година, забележала најголем пад на бројот на населението во споредба со претходните пописи, а до крајот на деценијата земјата би можела да има само 3,5 милиони ...

Демографи: На Хрватска и се заканува најголемо намалување на бројот на населението

MakPress - 15.01.2022

Демографите предупредија дека Хрватска, според првите резултати од пописот во 2021 година, забележала најголем пад на бројот на населението во споредба со претходните пописи, а до крајот на деценијата земјата би можела да има само 3,5 милиони жители.

За последните десет години Хрватска загуби 10 отсто од населението

Независен - 14.01.2022

Хрватска има 3.888.529 жители, 1.480.423 домаќинства и 2.350.444 станови. Ова е новата слика на земјата според пописот од 2021 година, што во петокот го објави директорката на Централниот завод за статистика, Лидија Брковиќ.

Хрватска во последните 10 години загубила 10% од своето население

Press24 - 14.01.2022

Хрватска загуби близу 400.000 луѓе или речиси 10 отсто од населението во изминатата деценија поради емиграцијата и ниската стапка на фертилитет, според прелиминарните резултати од пописот во 2021 година објави од државната новинска агенција Хина.

Хрватска загуби 10 отсто од населението за една деценија

Фокус - 14.01.2022

Хрватска загуби близу 400.000 луѓе или речиси 10 отсто од населението во изминатата деценија поради емиграцијата и ниската стапка на фертилитет, покажуваат прелиминарните резултати од пописот во 2021 година објавени од државната новинска агенција ...

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Макфакс - 14.01.2022

Според првите резултати од Пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот Попис од 2011 година, Хрватска имала ...

ЗА 10 ГОДИНИ ХРВАТСКА ОСТАНАЛА БЕЗ 400 ИЛЈАДИ ЛУЃЕ - првични резултати од пописот

Фактор - 14.01.2022

Државниот завод за статистика на Хрватска ги објави првите резултати од Пописот во 2021 година. Резултатите содржат податоци за вкупниот број на попишани лица и за вкупниот број на жители, домаќинства и станбени единици на ниво на Република ...

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

24Инфо - 14.01.2022

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала ...

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Press24 - 14.01.2022

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала ...

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

Точка - 14.01.2022

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала ...

Хрватска немала толку малку жители од 1948 година

А1 On - 14.01.2022

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Од пописот во 1948 година, Хрватска нема забележано толку ниска бројка.

Резултати од Пописот: За 10 години, Хрватска има 400.000 жители помалку

Независен - 14.01.2022

Државниот завод за статистика на Хрватска, денеска ги објави првичните резултати од Пописот, што се одржа во октомври лани, а податоците покажуваат дека во хрватска живеат 3.888.529 луше. Според податоците од Пописот од 2011 година, во хрватска ...

За 10 години, Хрватска има речиси 400.000 жители помалку

Фокус - 14.01.2022

Државниот завод за статистика на Хрватска, денеска ги објави првичните резултати од Пописот, што се одржа во октомври лани, а податоците покажуваат дека во Хрватска живеат 3.888.529 луѓе. Според податоците од Пописот од 2011 година, во Хрватска ...

Хрватска за десет години изгубила 360.000 жители

Локално - 14.01.2022

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала ...

Хрватска за десет години изгубила 9,5 отсто од населението

MTM - 14.01.2022

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала ...

Хрватска за десет години изгубила 360.000 жители

Lider - 14.01.2022

Според првите резултати од пописот на населението, домаќинствата и становите во 2021 година, Хрватска има 3.888.529 жители. Според директорката на Државниот завод за статистика, Лидија Брковиќ, според претходниот попис од 2011 година, Хрватска имала ...