TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Прилеп отворена изложбата „Фрагменти“ од Жарко Башески

Н.Македонија - 09.11.2019

Изложбата „Фрагменти“ од македонскиот скулптор Жарко Башески, прилепски уметник кој живее и работи во Скопје, беше отворена синоќа во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. Изложбата предизвика голем интерес.

Изложба „Фрагменти“ од Жарко Башески во Прилеп

Н.Македонија - 08.11.2019

Во ликовната галерија од НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, вечерва од 19.30 часот ќе биде отворена изложбата „Фрагменти“ од македонскиот скулптор Жарко Башески, кој по подолга пауза со поставка се враќа во родниот град.

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

MakPress - 09.11.2019

Впечатливата изложба „Фрагменти“ на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од ...

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Сител - 09.11.2019

Впечатливата изложба „Фрагменти“ на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од ...

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Опсервер - 09.11.2019

Впечатливата изложба „Фрагменти“ на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од ...

Впечатливи „Фрагменти” на скулпторот Башески во Прилеп

Вечер - 09.11.2019

Впечатливата изложба „Фрагменти” на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков” во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од ...