TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Веапоска: Овие доктори не ми го спасија животот- но според новото вештачење органите морало да и’ се извадат

Телма - 26.02.2024

Со сослушување на вештото лице кое го изработи вештачењето на барање на одбраната на тројцата обвинети лекари од Струшката болница, денеска во Струга продолжи судскиот процес за случајот со родилката од Дебар, Јилдиз Веапоска, која при породувањето ...

Вештачењето побарано од одбраната на обвинетите за случајот Веапоска тврди дека нема вина

Канал5 - 26.02.2024

Вештачењето побарано од одбраната на обвинетите за случајот Веапоска тврди дека нема вина кај лекарите. Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на ...

Тензично на судењето на обвинетите доктори за родилката Веапоска

Алсат-М - 26.02.2024

Во напната атмосфера денес продолжи судењето за родилката од Дебар, Јилдиз Веапоска, на која во 2020 година после породувањето со царски рез во струшката болница поради сè уште нејасни причини ѝ беа извадени три органи – јајник, матка и еден бубрег.

Лекарите направиле сѐ за да ѝ го спасат животот на Веапоска, тврди вештакот на одбраната, родилката од Дебар вели ...

Сакам да кажам - 26.02.2024

Обвинетите лекари од Струшката болница направиле сè за да ѝ го спасат животот на родилката од Дебар Јилдаз Веапоска, која при породување остана без три органи. Вака се изјасни вештото лице на одбраната при денешниот распит во Основниот суд во Струга.

Медицинарите не се криви што родилката од Дебар останала без три органи – ново вештачење презентирано во судница

Скопје1 - 26.02.2024

Вештачењето нарачано од обвинетите во случајот за родилката Јилдз Ваепоска од Дебар, е со заклучок дека тројцата лекари од струшката Болница, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска немаат вина што ...

Јалдз Веапоска: Лекарите ме направија инвалид и пола човек, а нивниот вештак тврди дека ми го спасиле животот

Слободен Печат - 26.02.2024

Професорот од Медицинскиот факултет, доктор Драге Дабески, во своето медицинско вештачење што го изготвил за случајот со родилката Јалдз Веапоска која отиде да се породи со царски рез, а остана без матка, јајник и бубрег, наведува дека тројцата ...

Вештакот им симнувал капа на струшките лекари, следното рочиште ќе му однесам капа, вели Веапоска на која при ...

ММС - 26.02.2024

Денеска во Основниот суд во Струга продолжи расправата во судскиот процес против тројцата струшки лекари, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, кои на пациентката Јилидиз Веапоска од Дебар при ...

„МОЈАТА БИТКА ТРАЕШЕ 14 ДЕНА ВО КОМА“ - Веапоска прашува како обвинетите ја спасиле кога завршила на Скопските клиники

Фактор - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

Вештачењето побарано од одбраната на обвинетите за случајот Веапоска тврди дека нема вина кај лекарите

Н.Македонија - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

Вештачењето побарано од одбраната на обвинетите за случајот Веапоска тврди дека нема вина кај лекарите

24 Вести - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

Вештачењето побарано од одбраната на обвинетите за случајот Веапоска тврди дека нема вина кај лекарите

Бриф - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

Вештачењето побарано од одбраната на обвинетите за случајот Веапоска тврди дека нема вина, родилката вели ме направија ...

Република - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

Нема вина кај лекарите за случајот со Веапоска покажува вешатчењето побарано од одбраната

OhridNews - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

Веапоска: Ми ги извадија пола органи, бев во кома 14 дена, а вештакот тврди дека ми го спасиле животот

А1 On - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

Две различни вештачења за случајот со Веапоска, жената која остана без јајник, матка и бубрег

МКД - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

Нема вина кај лекарите за случајот Веапоска, покажало вештачењето побарано од одбраната на обвинетите

Фокус - 26.02.2024

Во судот во Струга денеска со вкрстено испрашување на вештакот, д-р Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар продолжи ...

Веапоска: Ми извадија органи, бев во кома, а велат дека ми го спасиле животот

Скопје инфо - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

Нема вина кај лекарите за случајот Веапоска, покажало вештачењето побарано од одбраната на обвинетите

Либертас - 26.02.2024

Во судот во Струга денеска со вкрстено испрашување на вештакот, д-р Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар продолжи ...

Нема вина кај лекарите за случајот на Веапоска според вештачењето побарано од одбраната на обвинетите

Макфакс - 26.02.2024

Во Основниот суд во Струга продолжи расправата во судскиот процес против тројцата струшки лекари, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син, доктор Блертон Асани, и доктор Лилјана Јованоска, кои на пациентката Јилидиз Веапоска од Дебар при породување ...

Нема вина кај лекарите за случајот Веапоска според вештачењето побарано од одбраната на обвинетите

Опсервер - 26.02.2024

Во Основниот суд во Струга продолжи расправата во судскиот процес против тројцата струшки лекари, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, кои на пациентката Јилидиз Веапоска од Дебар при породување ѝ ...

Нема вина кај лекарите за случајот на Веапоска според вештачењето побарано од одбраната на обвинетите

Кајгана - 26.02.2024

Во Основниот суд во Струга продолжи расправата во судскиот процес против тројцата струшки лекари, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син, д-р Блертон Асани, и доктор Лилјана Јованоска, кои на пациентката Јилдиз Веапоска од Дебар при породување ѝ ...

Нема вина кај лекарите за случајот Веапоска според вештачењето побарано од одбраната на обвинетите

Press24 - 26.02.2024

Во Основниот суд во Струга продолжи расправата во судскиот процес против тројцата струшки лекари, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, кои на пациентката Јилидиз Веапоска од Дебар при породување ѝ ...

„МОЈАТА БИТКА ТРАЕШЕ 14 ДЕНА ВО КОМА“ - Веапоска прашува како обвинетите ја спасиле кога завршила на Скопските клиники

Женски магазин - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

ОРГАНИТЕ НА РОДИЛКАТА ВЕАПОСКА МОРАЛО ДА СЕ ИЗВАДАТ Вештак констатира дека лекарите од струшката болница не погрешиле

+инфо - 26.02.2024

Д-р Дабески констатирал дека, според доставената документација за вештачење, лекарите во струшката Болница постапиле правилно кога ги извадиле органите за санирање на крварењето предизвикано од бубрежната артерија.

Обвинетите лекари не направиле пропуст во случајот со родилката Веапоска, туку спасиле еден млад живот

Вечер Прес - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој по барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето матка, јајник и бубрег, по породувањето со царски рез, на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска, во Основниот суд ...

Веапоска: Ми ги извадија пола органи, бев во кома 14 дена, а вештакот тврди дека ми го спасиле животот

Точка - 26.02.2024

Во Основниот суд во Струга продолжи расправата во судскиот процес против тројцата струшки лекари, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, кои на пациентката Јилидиз Веапоска од Дебар при породување ѝ ...

Вештак утврдил дека нема вина кај струшките лекари во случајот Веапоска и тој тврди дека органите морало да се извадат

MakPress - 26.02.2024

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и бубрег по породувањето со царски рез на Јилдз Веапоска од Дебар, денеска во Основниот суд ...

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Се навршија 20 години од смртта на Борис Трајковски

Фактор - 26.02.2024

ДЕНЕС СЕ НАВРШИЈА 20 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА БОРИС ТРАЈКОВСКИ На денешен ден се навршуваат 20 години од трагичната смрт на некогашниот претседател на Македонија, Борис Трајковски. Денеска се одбележуваат 20 години од авионската несреќа во која загина ...