TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Калоѓера до Димитров: Македонскиот јазик е многу постар од ЕУ и не може да исчезне со декрет

Expres - 09.08.2020

Хрватскиот македонист и поранешен почесен конзул на Македонија во Хрватска, Горан Калоѓера, го коментира предупредувањето од шефот на дипломатијата Никола Димитров дека евентуалната ревизија на Преспанскиот договор би можела да доведе до губење на ...

ПРОФ. КАЛОЃЕРА ДО МИНИСТЕРОТ ДИМИТРОВ: Македонскиот јазик е многу постар од ЕУ и тој со историјата на Македонија не се ...

Денешен - 09.08.2020

Јас навистина не знам што ми треба да се грижам за Македонците и да говорам во нивни прилог, кога читам небулози од висока категорија, на кои никој не реагира, објави денеска хрватскиот универзитетски професот д-р Горан Калоѓера.