TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мистериозната сибирска област Тунгузија

Канал5 - 14.02.2024

Во секојдневниот жаргон на ова поднебје, „Тунгузија“ е начин да се опише некое далечно, изолирано, зафрлено место... Но, каде навистина се наоѓа таа фамозна Тунгузија? На Инстаграм-страницата „Геоинст“ е споделена мапа на областа Евенкија, порано ...

Знаете ли каде всушност се наоѓа Тунгузија?

Независен - 14.02.2024

Вообичаен начин да се опише некое далечно, затскриено место е да се каже дека тоа е „во Тунгузија“. Сепак, многу луѓе немаат поим каде е Тунгузија. На страницата на Инстаграм Geoinst беше споделена мапа на регионот Евенкија, на многумина познат како ...

Често го употребуваме зборот „Тунгузија“, но дали знаете каде всушност се наоѓа?

Точка - 14.02.2024

Вообичаен начин да опишеме некое оддалечено, изолирано место е да кажеме дека тоа место е во „Тунгузија“. Сепак, многу луѓе немаат поим каде се наоѓа Тунгузија. На Инстаграм страницата „Geoinstа“ е споделена мапа на Евенкискиот регион или Евенкија, ...

Знаете ли каде всушност се наоѓа Тунгузија?

Кајгана - 14.02.2024

Често, за да се опише далечно или зафрлено, изолирано место се вели дека местото е „во Тунгузија“. Сепак, многу луѓе немаат поим каде е Тунгузија. Регионот Евенки или Евенкија се наоѓа во североисточниот дел на регионот Краснојарск во Русија и на ...

Мистеријата на фамозната сибирска област Тунгузија

365 - 14.02.2024

Во секојдневниот жаргон на ова поднебје, „Тунгузија“ е начин да се опише некое далечно, изолирано, зафрлено место… Но, каде навистина се наоѓа таа фамозна Тунгузија? На Инстаграм-страницата „Геоинст“ е споделена мапа на областа Евенкија, порано ...

ЧЕСТО ЈА СПОМНУВАМЕ – Дали знаете каде всушност се наоѓа Тунгузија?

Во Центар - 14.02.2024

Воспоставен начин да се опише некое далечно место, затскриено место е да се каже дека местото е „во Тунгузија“. Сепак, многу луѓе немаат поим каде е Тунгузија. На страницата на Инстаграм Geoinst беше споделена мапа на регионот Евенки или Evenki, на ...

МЕСТО ПОЗНАТО ПО ГОЛЕМА ЕКСПЛОЗИЈА: Дали знаете каде се наоѓа Тунгузија?

Фактор - 14.02.2024

За да се опише далечно или зафрлено, изолирано место се вели дека тоа е „во Тунгузија“. Регионот Евенки или Евенкија се наоѓа во североисточниот дел на регионот Краснојарск во Русија и на многумина им е познат како Тунгузија.

Тунгузија - мистериозна сибирска област

MakPress - 15.02.2024

Во секојдневниот жаргон на ова поднебје, „Тунгузија“ е начин да се опише некое далечно, изолирано, зафрлено место... Но, каде навистина се наоѓа таа фамозна Тунгузија? На Инстаграм-страницата „Геоинст“ е споделена мапа на областа Евенкија, порано ...

Мистериозната сибирска област Тунгузија

ТВ21 - 15.02.2024

Во секојдневниот жаргон на ова поднебје, „Тунгузија“ е начин да се опише некое далечно, изолирано, зафрлено место… Но, каде навистина се наоѓа таа фамозна Тунгузија? На Инстаграм-страницата „Геоинст“ е споделена мапа на областа Евенкија, порано ...