TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грција со нови барања за патниците од 1 јули: Еве што ќе биде потребно за оние што ќе патуваат таму

Бизнис Вести - 30.06.2020

Грција со нови барања за патниците од 1 јули: Еве што ќе биде потребно за оние што ќе патуваат таму Откако Грција ја отвори својата копнена граница за патниците од неколку држави кон средината на овој месец и ги започна некои од своите меѓународни ...

Како да го пополните формуларот без кој oва лето нема да можете да влезете во Грција

+инфо - 29.06.2020

Неопходно е да ги внесете основните информации за вас и членовите на семејството, или други лица со кои патувате, за тоа каде живеете, дали сте биле во странство во последните 14 дена и да оставите телефонски броеви.

АКО ИМАТЕ „СРЕЌА“ ДА ВЕ ПРОВЕРУВААТ, РЕЗУЛТАТИТЕ ЌЕ ГИ ЧЕКАТЕ ИЗОЛИРАНИ ВО АПАРТМАН - познати правилата за влез во ...

Фактор - 29.06.2020

Грција ги објави протоколите, односно правилата кои ќе мора да ги почитуваат патниците што ќе пристигнат во нивната држава. Ова е п ротоколот за пристигнување на копнените граници. Инаку, овој протокол сигурно најмногу ќе ги интересира нашите ...

ОД СРЕДА НОВИ ПРАВИЛА: Се лажете ако мислите дека „лесно“ ќе заминете на одмор во Грција

Курир - 28.06.2020

Патниците кои пристигнуваат во Грција со авион, по море или земја ќе треба да пополнат посебен образец најмалку 48 часа пред да влезат во земјата, врз основа на кој ќе добијат специјален баркод (QR).

ОД СРЕДА НОВИ ПРАВИЛА: Се лажете ако мислите дека „лесно“ ќе заминете на одмор во Грција

Пулс24 - 29.06.2020

Патниците кои пристигнуваат во Грција со авион, по море или земја ќе треба да пополнат посебен образец најмалку 48 часа пред да влезат во земјата, врз основа на кој ќе добијат специјален баркод (QR).

АКО ИМАТЕ „СРЕЌА“ ДА ВЕ ПРОВЕРУВААТ, РЕЗУЛТАТИТЕ ЌЕ ГИ ЧЕКАТЕ ИЗОЛИРАНИ ВО АПАРТМАН - познати правилата за влез во ...

Женски магазин - 29.06.2020

Грција ги објави протоколите, односно правилата кои ќе мора да ги почитуваат патниците што ќе пристигнат во нивната држава. Ова е протоколот за пристигнување на копнените граници. Инаку, овој протокол сигурно најмногу ќе ги интересира нашите ...

Од први јули важат нови правила за влез во Грција

Нова ТВ - 28.06.2020

Патниците кои пристигнуваат во Грција со авион, по море или земја ќе треба да пополнат посебен образец најмалку 48 часа пред да влезат во земјата, врз основа на кој ќе добијат специјален баркод (QR).

ЗА ВЛЕЗ ВО ГРЦИЈА триста процедури!

Вечер - 28.06.2020

Специјален образец со лични податоци, траење и адреса на престојот во Грција, ќе треба задолжително да имаат пополнето најмалку 48 часа пред пристигнувањето, сите оние кои од 1 јули планираат да патуваат во Грција, без разлика дали со авион, со брод ...

Влез во Грција само со задолжително пополнет специјален PLF формулар за лоцирање на патници

365 - 28.06.2020

Сите оние кои од 1 јули планираат да патуваат во Грција, без оглед со кој вид на транспорт, ќе мораат да пополнат таканаречен „формулар за лоцирање на патници“, односно „Passenger Locator Form“ (PLF), објавија грчките власти.