TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Alexa на Amazon е во големи проблеми

Кајгана - 24.11.2022

Интерните извештаи и неодамнешните отпуштања покажуваат дека Amazon повеќе не верува во своите хардверски планови. Amazon годинава беше принуден да отпушти голем дел од своите вработени. Еден оддел што го доживеа најголемиот удар на ова поле е тимот ...

„Amazon Alexa“ е во голема неволја

Денар - 24.11.2022

„Amazon“ годинава беше принуден да отпушти голем дел од своите вработени. Една од поделбите што го доби најголемиот удар на ова поле е тимот на „Alexa“, кој е одговорен за создавање на некои од најдобрите „Echo“ дисплеи.