TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Tesla“ ги намали цените – повторно!

Точка - 29.11.2023

Компанијата „Tesla“ е позната по својата политика на намалување на цените за да останат конкурентни на пазарот, а таа пракса продолжува. Овој потег веројатно е дел од стратегијата „Tesla“ да ја зголеми продажбата пред крајот на годината.

„Тесла“ ги намали цените – повторно

Независен - 29.11.2023

Компанијата „Тесла“ е позната по својата политика на намалување на цените за да остане конкурентна на пазарот, а оваа практика продолжи. Овој потег веројатно е дел од стратегијата на Tesla да ја зголеми продажбата кон крајот на годината.

МАСК БЕСЕН, ЈА ТУЖИ ШВЕДСКА затоа што синдикатот ги блокира табличките за новите возила: „Вие сте луди“

Пари - 29.11.2023

Тесла поднесе тужба против шведската држава преку шведската транспортна агенција, бидејќи штрајкуваните поштенски работници во скандинавската земја ја запреа испораката на регистарски таблички на новите возила произведени од производителот на ...

Tesla ја тужеше Шведска за доцнење со испораката на нови возила

Локално - 28.11.2023

Американскиот производител на електрични автомобили Tesla поднел тужба против шведската државна транспортна агенција поради доцнењето на регистрацијата на нови возила за време на штрајкот, пишува деловниот дневен весник Dagens Industri (DI).

Тесла ја тужеше Шведска поради доцнење со регистрацијата на нови возила

Слободен Печат - 28.11.2023

Американскиот производител на електрични автомобили „Тесла“ поднесе тужба против шведската државна транспортна агенција поради доцнењето на регистрацијата на нови возила за време на штрајкот, објави во понеделникот деловниот весник „Дагенс индустри“ ...

Шведска не им издава регистерски таблици на сопственици на Тесла

Automedia - 27.11.2023

Тесла ја тужи Шведска поради тоа што во штрајкот одбива да им издаде регистерски таблици на сопствениците на автомобил од американската марка. Работничкиот синдикат ИФ Метал е во спор со Тесла, поради тоа што компанијата на Илон Маск одбива да ...