TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Расне вредноста на берзата на американските компании. Ова ја враќа надежта за рестарт на економијата после пандемијата

Пулс24 - 01.06.2020

Инвеститорите беа внимателни, пред се поради протестите што ги зафатија САД, но и поради трговската војна меѓу Вашингтон и Пекинг. Главните берзански индекси во САД утрото го почнаа со минус, но кон пладне индексот на Дау Џонс порасна за 0.12 ...

Волстрит во подем со отворањето на американската економија

Опсервер - 01.06.2020

Вашингтон, 1 јуни 2020 () – Акциите на американските компании покажаа раст на берзите денеска, со надеж за рестарт на економијата после пандемијата. Сепак, инвеститорите покажаа внимателност, во позадина на протестите што ги зафатија САД, но и ...

Волстрит во подем со отворањето на американската економија

Слободен Печат - 01.06.2020

Ескалацијата на тензиите меѓу САД и Кина претставува сериозна закана за рестарт на пазарите. Акциите на американските компании покажаа раст на берзите денеска, со надеж за рестарт на економијата после пандемијата.

Волстрит во подем со отворањето на американската економија

Либертас - 01.06.2020

– Акциите на американските компании покажаа раст на берзите денеска, со надеж за рестарт на економијата после пандемијата. Сепак, инвеститорите покажаа внимателност, во позадина на протестите што ги зафатија САД, но и поради конфликтот меѓу ...

Волстрит во подем со отворањето на американската економија

Вечер Прес - 01.06.2020

Акциите на американските компании покажаа раст на берзите денеска, со надеж за рестарт на економијата после пандемијата. Сепак, инвеститорите покажаа внимателност, во позадина на протестите што ги зафатија САД, но и поради конфликтот меѓу Вашингтон ...