TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Арктикот преплавен со пластика

Алсат-М - 14.02.2018

Во недопрените делови на норвешкиот Арктик се собира пластичен отпад. Истражувачите се загрижени поради огромната концентрација на микропластични делови и тврдат дека пластичен отпад има во секој дел од Арктикот.

Научниците во паника: Вознемирувачко откритие на Арктикот

Кајгана - 14.02.2018

Пластичен отпад почнал да се собира и во претходно недопрени делови од норвешкиот Арктик, предупредуваат научниците. Научниците посебно се загрижени поради огромната концентрација на микропластични делови во морскиот мраз.

Научниците во паника: Вознемирувачко откритие на Арктикот

Локално - 14.02.2018

Пластичен отпад почна да се собира и во претходно недопрени предели на норвешкиот Арктик, предупредија научниците. Истражувачите се најзагиржени што многу микроделови од пластика се најдени во моркиот мраз.

Артикот преплавен со пластика

Курир - 14.02.2018

Во недопрените делови на норвешкиот Арктик се собира пластичен отпад. Истражувачите се загрижени поради огромната концентрација на микропластични делови и тврдат дека пластичен отпад има во секој дел од Арктикот.

Научниците во паника: Вознемирувачко откритие на Арктикот

Студенти - 14.02.2018

Пластичен отпад почнал да се собира и во претходно недопрени делови од норвешкиот Арктик, предупредуваат научниците. Научниците посебно се загрижени поради огромната концентрација на микропластични делови во морскиот мраз.

Артикот преплавен со пластика...

Н.Македонија - 14.02.2018

Артикот преплавен со пластика Во недопрените делови на норвешкиот Арктик се собира пластичен отпад. Истражувачите се загрижени поради огромната концентрација на микропластични делови и тврдат дека пластичен отпад има во секој дел од Арктикот.

Научниците наишле на вознемирувачко откритие: Тоа што се наоѓа на Арктикот е проблем за целиот свет

Точка - 15.02.2018

Пластичниот отпад почнал да се собира и во претходно недопрените делови на норвешкиот Арктик, предупредиле научниците. Научниците посебно се загрижени поради огромната концентрација на микропластични делови во морскиот мраз.

Артикот преплавен со пластика

А1 On - 14.02.2018

Во недопрените делови на норвешкиот Арктик се собира пластичен отпад. Истражувачите се загрижени поради огромната концентрација на микропластични делови и тврдат дека пластичен отпад има во секој дел од Арктикот.

Научниците наидоа на вознемирувачко откритие на Арктикот (ВИДЕО)

USB - 15.02.2018

Пластичниот отпад почнал да се собира и во претходно недопрените делови на норвешкиот Арктик, предупредиле научниците. Научниците посебно се загрижени поради огромната концентрација на микропластични делови во морскиот мраз.

Дури и далечниот Арктик е преплавен со пластика

ЕНаука - 15.02.2018

Во недопрените делови на норвешкиот Арктик се собира пластичен отпад. Истражувачите се загрижени поради огромната концентрација на микропластични делови и тврдат дека пластичен отпад има во секој дел од Арктикот.