TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грузискиот премиер поднесе оставка

Макфакс - 13.06.2018

Гиорги Квирикашвили денеска поднесе оставка од функцијата премиер на Грузија. Како причина за напуштање на функцијата, тој ги посочи несогласувањата со лидерот на владејачката партија, Грузиски сон, Дидзина Иванишвили.

Премиерот на Грузија поднесе оставка

Независен - 13.06.2018

Грузискиот премиер Гиорги Квирикашвили денеска поднесе оставка, поради несогласувања со лидерот на владејачката партија Гризиски сон, Бидзина Иванишвили, кој е поранешен премиер и најбогат човек во Грузија.

Грузискиот премиер поднесе оставка

Н.Македонија - 13.06.2018

Грузискиот премиер Гиорги Квирикашвили денеска поднесе оставка, поради несогласувања со лидерот на владејачката партија Грузиски сон, Бидзина Иванишвили, кој е поранешен премиер и најбогат човек во Грузија.