TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Блиц: Во Србија запленето е големо количество оружје, најверојатно наменето за Македонија

МКД - 04.05.2017

Во акција на воено-безбедносната агенција на Србија (ВБА) запленето било големо количество оружје на југот на Србија кое требало илегално да биде транспортирано во Македонија, јави српскиот весник Блиц .

РАЧНИ БОМБИ, МИТРАЛЕЗИ, МИНОФРЛАЧИ: Во Прешево откриено оружје наменето за Македонија

Телеграф - 04.05.2017

Запленети се неколку илјади пушки, митралези, минофрлачи и рачни бомби кои припадниците на ВБА ги откриле во близина на Прешево и Бујановац Воено-безбедносната агенција на Србија запленила големо количество оружје на југот на Србија кое илегално ...

Србија вo нова непријателска пропаганда против Македонија – Сега „пронашле оружје“ кое било намаенето за Албанците во ...

Локално - 04.05.2017

Србија целосно непријателски и пропагандстистички тргна против Македонија. Изгледа дека станува збор за стари долгови на криминални врски на раководствата и обид да се спречи смена на власта во Македонија, преку антиалбанизамот како постојаност и ...

Тајна акција на ВБА, пресретнато оружје на пат за Македонија

Република - 04.05.2017

Военобезбедносната агенција на Србија заплени големо количество оружје во јужна Србија, кое илегално требало да биде транспортирано во Македонија. Се претпоставува дека оружјето било наменето за партиската инфраструктура на најглемите албански ...

ВБА заплени нелегално оружје наменето за Албанците во Македонија

Пулс24 - 04.05.2017

Воено безбедносната агенција на Србија запленила голема количина оружје на југот на Србија, кое илегално требало да се транспортира во Македонија, а се претпоставува дека било наменето за партиската инфраструктура на најголемите албански партии чии ...

„Блиц“: Српските специјалци фатија илегална пратка муниција за Македонија

Стандард - 04.05.2017

Српските специјални сили задржале огромно количество оружје и муниција, кое било прадназначено за нелегално пренесување на територијата на Република Македонија. Оружјето било откриено во јужниот дел на Србија, во непосредна близина на македонската ...

Тајна акција на ВБА, пресретнато оружје на пат за Македонија

Вечер Прес - 04.05.2017

Военобезбедносната агенција на Србија заплени големо количество оружје во јужна Србија, кое илегално требало да биде транспортирано во Македонија. Се претпоставува дека оружјето било наменето за партиската инфраструктура на најглемите албански ...