TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германија ги засили казните: Глоба до 25.00 евра за правење скара на балкон

Вечер Прес - 09.04.2024

Ако живеете во Германија и сакате да правите скара на вашиот балкон, мора да го следите новото правило доколку не сакате да платите казна. Германските весници пишуваат дека најголемиот проблем со правење скара на јаглен.

Германците воведоа казни до 25 илјади евра за правење скара на јаглен на балкон

24Инфо - 09.04.2024

Високите, речиси летни температури не намамија сите надвор, што значи и дека започна сезоната на скара. Но, ако живеете во Германија и сакате да правите скара на вашиот балкон, мора да го почитувате новото правило доколку не сакате да платите казна.

СКАРА НА БАЛКОН: Еве кога ова задоволство може да ве чини 25.000 евра

Локално - 09.04.2024

Температурите сега се во значителен пораст, што ја зголемува желбата за скара. Сепак, важно е да бидете внимателни, особено кога ја користите скарата на балкон. Граѓаните кои сакаат да прават скара на својот балкон мора да почитуваат ново правило, ...

ПРАВИТЕ СКАРА НА БАЛКОН: Колкава е казната во Германија?

Фактор - 09.04.2024

Германците воведоа казни до 25 илјади евра за правење скара на јаглен на балкон. Доколку живеете во Германија и сакате да правите скара на вашиот балкон, мора да го почитувате новото правило доколку не сакате да платите казна.