TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓанските организации бараат поддршка на проекти за подобар живот

Сител - 16.09.2020

Поставување на градски компостари за редуцирање на најмалку 70% од вкупниот отпад, селекција на отпад во станбените згради, формирање на центар за еднородителски семејства, поголема поддршка за граѓаните кои користат велосипеди, се само дел од ...

Невладините бараат да се постават 100 сензори за аерозагадувањето

Алсат-М - 16.09.2020

Поставување на фотоволтаични системи за електрична енергија, обработување на био отпадот кој ќе може да се користи како органско ѓубриво, селектирање на отпадот од станбените згради кој ќе се преработува, формирање на градска народна кујна, центар ...

Граѓански буџетен форум на Град Скопје „Моја заедница, моја визија“ за зелен и хуман град

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Поставување сто сензори на критичните локации во Скопје каде има нјамногу загадување, формирање ресурсен центар за самохрани родители, поставувавање градски компостари за редуцирање на отпад но и фотоволтаични системи ...

Граѓански буџетен форум на Град Скопје „Моја заедница, моја визија“ за зелен и хуман град

Frontline - 16.09.2020

Поставување сто сензори на критичните локации во Скопје каде има нјамногу загадување, формирање ресурсен центар за самохрани родители, поставувавање градски компостари за редуцирање на отпад но и фотоволтаични системи и градска мрежа од мониторинг ...

Сензори на најзагадени локации и ресурсен центар за самохрани родители се дел од проектите претставени на форумот „Моја ...

Слободен Печат - 16.09.2020

Поставување сто сензори на критичните локации во Скопје каде има најмногу загадување, формирање ресурсен центар за самохрани родители, поставување градски компостари за редуцирање на отпад, но и фотоволтаични системи и градска мрежа од мониторинг ...

„Моја заедница, моја визија“ за зелен и хуман град

Вечер Прес - 16.09.2020

Поставување сто сензори на критичните локаци1и во Скопје каде има најмногу загадување, формирање ресурсен центар за самохрани родители, поставувавање градски компостари за редуцирање на отпад, но и фотоволтаични системи и градска мрежа од мониторинг ...

Граѓански буџетен форум на Град Скопје „Моја заедница, моја визија“ за зелен и хуман град

Либертас - 16.09.2020

– Поставување сто сензори на критичните локации во Скопје каде има нјамногу загадување, формирање ресурсен центар за самохрани родители, поставувавање градски компостари за редуцирање на отпад но и фотоволтаични системи и градска мрежа од мониторинг ...

Граѓански буџетен форум на Град Скопје „Моја заедница, моја визија“ за зелен и хуман град

MakPress - 16.09.2020

Поставување сто сензори на критичните локации во Скопје каде има нјамногу загадување, формирање ресурсен центар за самохрани родители, поставувавање градски компостари за редуцирање на отпад но и фотоволтаични системи и градска мрежа од мониторинг ...