TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Stillfront Group го купи хрватскиот издавач на видеоигри Nanobit за повеќе од 148 милиони долари

IT.mk - 18.09.2020

Шведската компанија Stillfront Group ќе оддели над 148 милиони долари за хрватскиот издавач на видеоигри Nanobit . Nanobit е еден од водечките издавачи на видеоигри за игри за мобилни во регионот.

Хрвати основаа фирма со два компјутера, а ја продадоа за 148 милиони долари

Локално - 18.09.2020

Хрватската ИТ компанија Nanobit станува дел од шведската Stillfront Group, една од водечките светски компании за игри, соопшти Nanobit и ги откри деталите за договорот. Tие информираа дека Stillfront ќе купи 78% од акциите на компанијата за 100 ...

Основаа фирма со два компјутера, а ја продадоа за 148 милиони долари

Скопје24 - 18.09.2020

Хрватската ИТ компанија Nanobit станува дел од шведската Stillfront Group, една од водечките светски компании за игри, соопшти Nanobit и ги откри деталите за договорот. Tие информираа дека Stillfront ќе купи 78% од акциите на компанијата за 100 ...