TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Преку граѓанска наука НП „Галичица“ ќе го истражува растителниот и животинскиот свет

Канал5 - 24.01.2023

Националниот парк „Галичица“ ќе ја користи граѓанската наука во извршувањето на својата мисија со цел да ги зачува природните и културните вредности и да обезбеди уживање и образование за посетителите, појаснува Тасеска.

Граѓанската наука – нов пристап за истражување во НП Галичица со вклучување на јавноста

OhridNews - 24.01.2023

На 26 јануари ќе биде одржана првата работилници за Граѓанска наука која претставува нов пристап за истражување во НП Галичица со вклучување на јавноста. Истата ја вклучува јавноста во елементите на истражувачкиот процес, обезбедувајќи вредни научни ...

Националниот парк Галичица со волонтери ќе го истражува растителниот и животинскиот свет

Вечер Прес - 24.01.2023

Националниот парк „Галичица“ воведува нов пристап во истражувањето преку граѓанска наука, со вклучување волонтери во процесот на обезбедување нови научни сознанија, информира Ангела Тасеска, соработник за еколошка едукација во установата.

Преку граѓанска наука НП „Галичица“ ќе го истражува растителниот и животинскиот свет

MakPress - 24.01.2023

Националниот парк „Галичица“ воведува нов пристап во истражувањето преку граѓанска наука, со вклучување волонтери во процесот на обезбедување нови научни сознанија, информира Ангела Тасеска, соработник за еколошка едукација во установата.