TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Захариева: Се надеваме дека името Северна Македонија не носи територијални претензии

Мета - 13.06.2018

Се потпираме на гаранциите дека со името Република Северна Македонија нема територијални претензии, кои што ги дава Договорот за пријателство, добрососедство и соработка, порача денеска бугарската министерка за надворешни работи и вицепремиерка, ...

Захариева: Сега може да се посветиме на учебниците и на историските личности

Фактор - 13.06.2018

„Северна Македониоја“ е далеку подобро од „Илинденска Македонија“ за нас, коментираше бугарската министерка за надворешни работи екатерина Захариева за Би-Ти-Ви по постигнатиот договор помежу македонската и грчата влада за уставни промени на името.

Захариева: „Северна Македонија“ е далеку подобро од „Илинденска Македонија“

Press24 - 13.06.2018

„Северна Македониоја“ е далеку подобро од „Илинденска Македонија“ за нас, коментираше бугарската министерка за надворешни работи екатерина Захариева за Би-Ти-Ви по постигнатиот договор помеѓу македонската и грчата влада за уставни промени на името.