TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Централна кооперативна банка започнува со предвремена исплата на пензии

Пари - 25.11.2020

Во насока на намалување на ризикот и заштита на здравјето на клиентите и вработените во Банката, средствата по основ на пензии за месец ноември ќе бидат пренесени на сметките на корисниците на датум 26.11.2020 година.

НЛБ Банка од утре започнува со предвремена исплата на ноемвриските пензии

Банкарство.мк - 25.11.2020

НЛБ Банка ги известува своите клиенти – пензионери дека ќе ги исплати ноемвриските пензии на 26- ти ноември (четврток). Во насока на поголема заштита, подобра организираност и намалување на гужвите во експозитурите, од 26- ти ноември пензионерите ќе ...

Комерцијална банка: Исплатата на пензиите за ноември започнува на 26.11.2020 година

Пари - 25.11.2020

Комерцијална банка АД Скопје ќе започне со исплата на пензиите за ноември од четврток, 26.11.2020 година. Пензионерите кои имаат активна дебитна картичка со својата пензија ќе може да располагаат од четврток и ќе може да ја подигнат на банкомат или ...

Стопанска банка АД Скопје од утре ќе започне со предвремена исплата на ноемвриските пензии

Пари - 25.11.2020

Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Ве известуваме дека пензиите за месец ноември од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се спроведе готовинска исплата во етапи, со цел да се ...

Силк Роуд Банка во четврток ќе врши предвремена исплатата на ноемвриските пензии

Фактор - 25.11.2020

Силк Роуд Банка АД Скопје ги известува сите приматели на пензија преку банката дека предвремената исплата на пензиите за месец ноември ќе се врши на 26.11.2020 година (четврток). Почнувајќи од 26.11.2020 година пензиите ќе може да се подигнат со ...

Владата донесе важна одлука, пензиите ќе се исплаќаат порано!

ТВ21 - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Исплатата на пензиите од 26 ноември

Опсервер - 24.11.2020

– Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Добра вест: Владата одлучи ноемвриската пензија да се исплати предвреме

Centar - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Владата ja усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година

Бизнис Вести - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Пензиите ќе се исплаќаат од 26-ти ноември

Банкарство.мк - 24.11.2020

На денешната 24-та седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до ...

Од задутре започнува исплатата на ноемвриските пензии

Локално - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Пензиите и овој месец ќе се исплатат порано

+инфо - 24.11.2020

На деловните банки Владата им препорача да обезбедат пензионерите од 26 ноември да може да располагаат со ноемвриските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа. Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата ...

Исплатата на пензиите од 26 ноември

Кумановски м. - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Исплата на пензиите од 26 ноември

24 Вести - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Исплатата на пензиите од 26 ноември

А1 On - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

За два дена почнува исплатата на пензиите

Независен - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Владата соопшти кога ќе бидат исплатени пензиите за ноември

Press24 - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Исплатата на пензиите почнува од ЧЕТВРТОК

Вечер - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Ноемвриската пензија ќе се исплати предвреме

Пари - 24.11.2020

И овој месец, ноемвриските пензии ќе се исплатат предвреме. На денешната седница Владата ја усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Македонија да ги ...

Исплатата на пензиите од 26 ноември

ММС - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Повторно предвремена исплата на пензиите – Еве по кој редослед

Скопје24 - 24.11.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 24 седница меѓу другото ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги ...

Исплатата на пензиите од 26 ноември

Бриф - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Исплатата на пензии ќе започне од 26 ноември

Слободен Печат - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Исплатата на пензиите од 26 ноември

Канал5 - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Владата одлучи ноемвриската пензија да се исплати предвреме

iPortal - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Влада: Ноемвриските пензии ќе се исплаќаат пред истекот на месецот

Frontline - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Банките ќе ги исплаќаат пензиите од 26 ноември

Макфакс - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Банките ќе ги исплаќаат пензиите од 26 ноември

Опсервер - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Исплатата на пензиите од 26 ноември

Вечер Прес - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Банките ќе ги исплаќаат пензиите од 26 ноември

Вечер - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Исплатата на пензиите ќе започне од 26 ноември според висината на примањата

еМагазин - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Исплатата на пензиите од 26 ноември

МКД - 24.11.2020

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Банките ќе ги исплаќаат пензиите од 26 ноември

Денар - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Банките ќе ги исплаќаат пензиите од 26 ноември

Н.Македонија - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки ...

Од четврток ќе започне исплатата на ноемврските пензии

Република - 24.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Банките ќе ги исплаќаат пензиите од 26 ноември

Поглед - 25.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Исплатата на пензиите од 26 ноември

OhridNews - 25.11.2020

Пензионерите од 26 ноември ќе може да располагаат со ноемвриските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа. Деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките ќе обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не ...

Банките ќе ги исплаќаат пензиите од 26 ноември

Пулс24 - 25.11.2020

На седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки ...

Владата соопшти кога ќе бидат исплатени пензиите за ноември

Република - 25.11.2020

Владата вчера на седница ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до утре да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Ноемвриските пензии ќе се исплаќаат од утре

Скопје инфо - 25.11.2020

На вчерашната владина седница, Владата ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за ноември 2020 година, и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до 25 ноември да ги достави податоците за пензиите до ...

Од утре започнува исплата на ноемвриските пензии

Акцент - 25.11.2020

Владата ја усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25.11.2020 година, а на деловните банки ...

Банките ќе ги исплаќаат пензиите од 26 ноември

MTM - 25.11.2020

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните ...

Исплатата на ноемвриските пензии почнува од утре

Gostivarpress.mk - 25.11.2020

Владата на вчерашната седница ја усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до денес (25 ...

Силк Роуд Банка во четврток ќе врши предвремена исплатата на ноемвриските пензии

Банкарство.мк - 25.11.2020

Силк Роуд Банка АД Скопје ги известува сите приматели на пензија преку банката дека исплатата на пензиите за месец ноември ќе се врши на 26.11.2020 година (четврток) . Почнувајќи од 26.11.2020 година пензиите ќе може да се подигнат со платежна ...